Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cup: Blackburn-Manchester United

Zlatan reddet United mot Championship-bunnlaget - møter Chelsea i kvartfinalen

José Mourinho ventet 62 minutter før Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba ble satt inn mot Blackburn. 13 minutter etter reddet duoen Manchester United.

FEIRET MED FANSEN: En Manchester United-fan stormet banen for å feire scoringen til Zlatan Ibrahimovic. Svensken ble matchvinner i Manchester Uniteds 2-1-seier mot Blackburn. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock (8412721o) 
FEIRET MED FANSEN: En Manchester United-fan stormet banen for å feire scoringen til Zlatan Ibrahimovic. Svensken ble matchvinner i Manchester Uniteds 2-1-seier mot Blackburn. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock (8412721o)  Vis mer
  • Blackburn-Manchester United 1-2 (1-1)

(Dagbladet): Manchester United trøblet lenge mot et hardtarbeidende Blackburn-lag i dagens FA-cupkamp på Ewood Park. United kom til Ewood Park med Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata og Paul Pogba på benken fra start. De to sistnevnte kom til slutt inn og var svært delaktige da United til slutt karret seg videre til kvartfinalen med 2-1-seier.

- De ga oss tøff motstand. Gratulerer til dem. I store perioder av kampen kunne du ikke si hvilket lag som var best. Hvis vi ikke hadde hatt den riktige innstillingen fra alle spillerne, så hadde vi vært i trøbbel, sa United-trener José Mourinho etter kampen, ifølge BBC.

Blackburn i trøbbel

Blackburn Rovers sliter voldsomt om dagen. Morten Gamst Pedersens tidligere klubb, som vant den tredje utgaven av Premier League i 1994/1995-sesongen, sliter nå tungt i bunnen av Championship. De ligger nest sist, og det er en fare for at Blackburn-skuta synker ned på nivå tre neste sesong hvis de fortsetter i samme spor.

Spesielt defensivt har de slitt stort. På 31 kamper har Blackburn sluppet inn hele 49 mål. Kun to lag har sluppet inn flere på Englands neste øverste nivå.

Sjokkåpnet

Da det var spilt 17 minutter sjokkerte Blackburn Manchester United. Den nederlandske spirrevippen Marvin Emnes snurret rundt med Marcos Rojo før han spilte Danny Graham fri på nydelig vis. Graham banket ballen i garnet fra kort hold.

- En briljant scoring. Bevegelsen og skuddet var veldig bra, kommenterte Mourinho etter kampen.

Det var første gang på seks kamper at Sergio Romero slapp inn mål i United-trøya.

Kun ti minutter etter var det balanse i regnskapet. Blackburn-forsvaret minnet om et trekkspill da Henrikh Mkhitaryan spilte fri Marcus Rashford - Zlatans erstatter på topp - alene med keeper Jason Steele. Pasningen var god, men forsvarsspillet var horribelt. Ungkalven rundet uansett Steele og satte ballen inn i det tomme buret fra kort hold.

En ganske jevn første omgang ebbet ut i 1-1 og 2-2 i skudd på mål.

Zlatan og Pogba inn

Det skjedde svært lite det første kvarteret i andre omgang, og da det var gått en time klarte ikke José Mourinho å vente lenger. Ibrahimovic og Pogba erstattet Anthony Martial og Jesse Lingard.

Og det var nettopp Zlatan og Pogba som reddet United på Ewood Park i dag. Pogba vendte opp sentralt og så at Zlatan gjorde en klassisk fra-mot-bevegelse for å skaffe seg rom. Pogba banket ballen i bakrom til Zlatan, som fikk uhyre god tid alene med Steele. Svensken gjorde ingen feil og plasserte ballen i mål.

AVGJØRELSEN: Her avgjør Zlatan Ibrahimovic kampen mot Blakcburn med en fin avslutning. Foto: Jon Super/SilverHub/REX/Shutterstock 
AVGJØRELSEN: Her avgjør Zlatan Ibrahimovic kampen mot Blakcburn med en fin avslutning. Foto: Jon Super/SilverHub/REX/Shutterstock  Vis mer

Like før slutt trodde hjemmefansen at Blackburn hadde utlignet. Anthony Stokes satte ballen i mål fra kort hold, men ble avvinket for en soleklar offside.

United klarte å holde unna, og er nå videre til kvartfinale i FA-cupen. Der møter de Chelsea på Stamford Bridge. Kampen spilles 11. eller 12. mars.

Resten av kampene i FA-cupens kvartfinale:

Middlesbrough-Huddersfield/Manchester City

Tottenham-Milwall

Sutton/Arsenal-Lincoln

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media