Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan refser kollegaer:
- En løve er født en løve

35-åringen mener alt for mange lever på gammelt rykte.

STJERNESPISS: Zlatan Ibrahimovic. Her mot Leicester. Foto: NTB Scanpix
STJERNESPISS: Zlatan Ibrahimovic. Her mot Leicester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic ble den store helten for Manchester United i går. Etter å først ha banket inn et frispark, sto 35-åringen helt umarkert inne i Southamptons sekstenmeter.

Det ga 3-2 og gull i ligacupen.

- Rett og slett mesterlig, kommenterte Eurosports Bengt Eriksen om svenskens mål nummer 234 etter fylte 30.

Uviss framtid

I etterkant av kampen ble Ibrahimovic omsvermet av reportere.

Svensken har en ettårskontrakt med opsjon om å forlenge med ytterligere en sesong, og den tidligere PSG-spilleren ble spurt om hvor han ender opp etter sommeren.

- La oss se hva som skjer. Vi har to måneder igjen av sesongen, sa Zlatan Ibrahimovic ifølge Independent.

LATTERLIGGJORT: Den svenske fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic satte en journalisten på plass da han stilte spørsmål om superstjernens forhold med Edinson Cavani. Video: sporty view / YouTube Vis mer

- Gir meg på topp

Det han imidlertid avviste var en overgang til Kina. Ibrahimovic understreket også at ikke har noen planer om å leve på ryktet sitt.

- Nei, nei. Jeg gir meg på topp. Jeg vil ikke spille bare på grunn av navnet mitt og hva jeg har prestert tidligere. Hvis jeg ikke presterer, spiller jeg ikke. Jeg vil ikke være som de andre spillerne, de som fortsetter å spille fordi de har store navn, sa Ibrahimovic, før han beskrev seg selv som et rovdyr:

- En løve er født en løve, slo svensken fast, ifølge Independent.

Det er ikke det første minneverdige sitatet fotballspilleren fra Malmø har kommet med. Da han kom til Manchester United, uttalte klubblegenden Eric Cantona at ingen kunne ta over statusen som kongen av klubben.

- Jeg hørte hva han (Eric Cantona) sa, og jeg gratulerer ham ettersom jeg alltid har beundret ham. Men han burde vite at jeg ikke skal bli konge av Manchester. Jeg skal bli Gud i Manchester, svarte Ibrahimovic.

Favoritt til årets spiller

Etter en nær fullendt sesong, er ikke sannheten så langt unna. Så langt har svensken scoret 26 mål i alle turneringer.

15 av dem har kommet i Premier League, og mange holder ham som en favoritt til å bli kåret til årets spiller i England.

Blant dem er Dagbladets Morten Pedersen.

- Med all mulig respekt for Diego Costa, Eden Hazard, N'Golo Kanté, Alexis Sanchez pluss min mann Dele Alli - det skal bli vanskelig, om ikke umulig, å komme utenom Zlatan, skrev Dagbladets kommentator i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media