SEIERSMÅLET: Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner for Barcelona i den sterke borteseieren på Mallorca. Nå er presset igjen på Real Madrid. Foto: AP
SEIERSMÅLET: Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner for Barcelona i den sterke borteseieren på Mallorca. Nå er presset igjen på Real Madrid. Foto: APVis mer

Zlatan-retur reddet Barcelona

Slo Mallorca.

|||

Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner da svensken ordnet 1-0-seier til Barcelona borte mot Mallorca lørdag kveld.

Mallorca er et av Spanias aller sterkeste hjemmelag. 12 av lagets 14 ligaseirer er sikret på eget gress. Barcelona hadde derfor ingen enkel oppgave da laget gjestet middelhavsøya lørdag. Det ble også tydelig i en første omgang der bortelaget slet med å få spillet sitt på gli. Lite var å kjenne igjen av Barcelona-laget som har pøset på med mål i de siste kampene.

I kampens første 45 minutter var det faktisk Mallorca som kom nærmest scoring da Borja Valero skjøt et godt plassert fripark mot målstolpen tre minutter før pause.

Til annen omgang tok Barcelona-trener Pep Guardiola grep, og Lionel Messi fikk slippe til etter å ha startet kampen på benken.

Men det var ikke storscoreren Messi som skulle bli avgjørende. I stedet viste Ibrahimovic seg fram etter 63 minutter og satte inn 1-0 på en retur fra keeper etter et hjørnespark. Målet var svenskens tredje på tre kamper, og dermed har han svart på kritikken om måltørke.

Flere scoringer ble det ikke på Mallorca, og dermed overtok Barcelona den spanske tabelltoppen igjen. Real Madrid kan imidlertid ta den tilbake med seier i derbykampen mot Atlético Madrid søndag.


(NTB)