Zlatan scoret to mål på tre minutter

Skapte show mot Leverkusen.

• Champions league, åttedelsfinaler: Bayer Leverkusen - Paris Saint Germain 0-4 (0-3)

(Dagbladet): Endelig er Champions League i gang igjen.

I kveld tok Bundesliga-laget Bayer Leverkusen imot Paris Saint Germain for første åttedelsfinale.

Det gikk knappe to minutter før vi så hvem som kom til å styre kampen og skaffe seg et glimrende utgangspunkt før returmøtet.

Kampens store spiller? Zlatan.

- Det var en god kamp. Vi scoret tidlig, og når du er i ledelsen blir det mye enklere. Dette var en bra kveld, sier Zlatan til Uefa.com.

Zlatan-show Det var Blaise Matuidi som sendte bortelaget i føringen. Det var Zlatan Ibrahimovic som regisserte angrepet som Matuidi fikk æren av å avslutte i mål.

Fem minutter før pause fikk PSG straffe etter at Lavezzi ble holdt i trøya av Emir Spahic. Sånt blir det straffe av. På straffesparket var Ibrahimovic sikker, og satte ballen knallhardt i hjørnet til høyre for keeper Leno. Han var i riktig hjørne, men var sjanseløs.

Tre minutter senere scoret Ibrahimovic igjen. Denne gangen fikk han ballen spilt tilbake fra feltet, og fra 16 meter klinte han til. Ballen satt som limt i krysset.

KANONKULE: Zlatan Ibrahimovic kline til med et lekkert mål fra 16 meter. Foto: AP Photo/Martin Meissner
KANONKULE: Zlatan Ibrahimovic kline til med et lekkert mål fra 16 meter. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

- Første omgang var et eneste stort Zlatan-show, sa Vidar Davidsen i Viasat 4s studio.

Utvisning Drøyt ti minutter ut i andre omgang ble vondt verre for Leverkusen. Emir Spahic pådro seg sitt andre gule etter å ha taklet Lucas.

Etterpå viste Zlatan seg i lekehumør, og driblet og jaktet tydelig hattrick. Senere fikk også gjestene en scoring annulert da Lucas, som avsluttet, var i offside.

Leverkusen hadde langt fra gitt opp, og viste gode takter i angrep ved flere anledninger. Men kampen var allerede kjørt.

Cabaye-mål To minutter før full tid la innbytter Yohan Cabaye på til 4-0 for gjestene. Lucas la et innlegg ut til Cabaye ved 15 meter, og midtbanespilleren, som kom fra Newcastle i januar, klinte til. I nesten ren kopi av det foregående Zlatan-målet. For øvrig var svensken også her regissør da han startet hele angrepet.

- Det er mye igjen, men vi må bare fortsette å spille som i dag, så får vi se. Vi har et bra lag og alle spillerne ønsker å vinne alle turneringer, sier Cabaye til Uefa.com.

Zlatan har nå scoret ti ganger i sine fem siste Champions League-kamper.