BESTSELGER: Førsteopplaget av Zlatans selvbiografi selger bedre enn Harry Potter. Foto: Janerik Henriksson, EPA/Scanpix
BESTSELGER: Førsteopplaget av Zlatans selvbiografi selger bedre enn Harry Potter. Foto: Janerik Henriksson, EPA/ScanpixVis mer

- Zlatan selger bedre enn Harry Potter

Førsteopplaget er allerede utsolgt.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovics selvbiografi har vært heit i nyhetsbildet en god stund allerede.

På grunn av lekkasjer i media har salget av «Jag är Zlatan Ibrahimovic» blitt framskyndet. Den skulle egentlig først i butikkene på fredag, men allerede i går startet salget i bokbutikker og på nettet. Nå er førsteopplaget på 100 000 eksemplarer allerede utsolgt, skriver Dagens Industri.

- Jeg har aldri vært med på noe liknende. Allerede før den fikk oppmerksomhet i media var det stor interesse når det gjelder forhåndsbestillinger, men siden har det bare eksplodert, sier markedsansvarlig Martin Ahlström i Albert Bonniers Förlag som gir ut boka.

- Bedre enn Potter Nå er et nytt opplag på ytterligere 100 000 bøker på gang. Selges alle ut, vil det bety omkring 20 millioner svenske kroner i inntekter, hvorav 6 millioner går til Zlatan og hans medforfatter David Lagercranz.

Nettbokhandleren Bokus sier han registrerte 6000 forhåndsbestillinger i går ettermiddag.

- Det er det høyeste tallet vi noensinne har notert. Klart mer enn for eksempel Harry Potter, sier Mattias Fyrenius i Bokus til Dagens Industri.

Zlatan på norsk Men det er ikke bare i Sverige den kan selge godt. Den skal gis ut på italiensk, og i slutten av denne uka kommer den på norsk i norske bokhandler.

Opprinnelig skulle den norske utgaven i salg fra 15. november, men allerede på fredag kan den dukke opp i butikkene her til lands.

- Vi begynner å sende ut bøker i morgen, og de vil nok være i mange bokhandlere på fredag, sier Knut Ola Ulvestad i Font Forlag.

PÅ NORSK: Fra fredag vil Zlatans selvbiografi dukke opp på norsk i butikkene. Faksimile: Font Forlag
PÅ NORSK: Fra fredag vil Zlatans selvbiografi dukke opp på norsk i butikkene. Faksimile: Font Forlag Vis mer