Målform: Zlatan bøtter inn mål for Los Angeles Galaxy. Foto: Katharine Lotze/Getty Images/AFP
Målform: Zlatan bøtter inn mål for Los Angeles Galaxy. Foto: Katharine Lotze/Getty Images/AFPVis mer

Zlatans kneskade

Zlatan sjokkerer med skrekkbilde

Viser fram det ødelagte kneet for første gang.

Zlatan Ibrahimovic er endelig tilbake i god, gammeldags målform. Natt til mandag scoret svensken hat trick mot Orlando City. For ett år siden var det annerledes. Da var det rehabiliteringstrening som gjaldt. Zlatan røk korsbåndet mot Anderlecht i Europa League i april i fjor, og skaden var mye mer omfattende enn først ventet.

- Hvis folk visste hva som virkelig feilet meg, da ville de vært i sjokk over at jeg fortsatt spiller. Det var mer enn bare kneet, men det holder jeg for meg selv. Jeg velger å ikke snakke om det, sa Zlatan til The Guardian på den tiden.

Natt til fredag publiserte Zlatan et bilde av sitt ødelagte kne med følgende bildetekst: «De sa at det var over. Jeg sa nei»

They said it was over. I said NO

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Opptrening

Vanligvis er utøvere ute i ett år etter en så alvorlig korsbåndsskade. Zlatan brukte rundt sju måneder på rehabilitering.

- Hemmeligheten er at jeg har jobbet hardt. Jeg trente seks til sju timer hver dag, fortalte Zlatan.

- Da det skjedde, sa jeg til meg selv at å gi opp er ikke er et alternativ. Mitt eneste mål var å komme sterkere og bedre tilbake. Det er hodet som spiller, ikke kneet. Kneet må bare følge etter. Jeg er veldig stolt over at jeg fortsatt spiller, sa Zlatan etter comebacket.

Likevel var det ganske sjokkerende da Ibrahimovic gjorde comeback i november i fjor, bare sju måneder etter skaden. På spørsmål om den raske rehabiliteringa, svarte Zlatan enkelt og greit:

- Løver er ikke som mennesker.

Avslo

Natt til mandag storspilte svensken for LA Galaxy. Zlatan scoret tre mål og var involvert i det fjerde da klubben vant 4-3 mot Orlando City. Prestasjonen blir regnet som en ny rekord for Zlatan, da han aldri tidligere har gjort et hat trick etter så få kamper i ny klubb. Zlatan har spilt 17 kamper for den amerikanske klubben.

Selv mente svensken at han kan bedre.

- Jeg burde gjort to til, men jeg var litt for sliten på slutten, sa Zlatan etter kampen.

Hattricket var hans første i MLS.

Los Angeles Galaxy møter Colorado på bortebane den 5. august og Minnesota United på hjemmebane den 12. august. Hjemmekampen mot Minnesota United er neste mulighet for Zlatan å vise fram målformen, da han avslo å spille mot gamleklubben Juventus natt til torsdag. Årsaken er tett kampprogram.

- På grunn av at det er tre kamper på ei uke og mye reising, har Ibrahimovic valgt å bli hjemme i Los Angeles, skrev klubben i en pressemelding.