Zlatan sjokkerte med heltatovert overkropp. Her er forklaringen

Fronter FN-kampanje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Paris Saint-Germain i går spilte 2-2 mot Cain i franske Ligue 1, scoret Zlatan Ibrahimovic etter bare to minutter.

Det feiret han ved å rive av seg trøya, og viste med det fram en tilsynelatende nytatovert overkropp. Stjernespissens kropp var dekorert med 50 navn, og det ble spekulert i om det var av PR-grunner.

I dag forklarer Ibrahimovic bakgrunnen for stuntet.

FNs World Food Programme lanserte nemlig i dag sitt nyeste prosjekt i kampen mot sult, kalt «805 million names», med Ibrahimovic som frontfigur.

- Hvor enn jeg går, blir jeg gjenkjent, heiet på og får navnet mitt ropt ut. Men det finnes navn som ingen bryr seg om å huske på. Som ingen heier på. De 805 millioner menneskene som lider av sult i dag, sa Ibrahimovic på en pressekonferanse i ettermiddag.

Svensken fortsetter:

- Jeg har supportere over hele verden. Fra nå av vil jeg at denne støtten skal gå til de menneskene som lider av sult. De er de ekte mesterne. Så når enn dere hører navnet mitt, skal dere tenke navnene deres.

Ibrahimovic forklarer også på Facebook:

- Gårsdagens kamp var min viktigste så langt. Under trøya mi hadde jeg femti navn på kroppen. Folk jeg aldri har møtt, men likevel ønsker å holde tett til meg. Femti av de 805 millionene som lider av sult i dag, skriver superspissen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer