Zlatan skjelte ut norsk journalist

Nektet å trikse med appelsin.

(Dagbladet.no): En knapp uke før det svenske landslaget reiser til EM-sluttspillet i Portugal, hisser superstjernen Zlatan Ibrahimovic på seg VG-journalistene. På en pressekonferanse i Sverige i går, opplevde reporteren Morten Stokstad Zlatan som svært spydig.

- Han hadde ikke fått oppføre seg sånn på det norske landslaget, sier Stokstad til Aftonbladet.

Appelsinhistorien

Bakgrunnen for munnhuggeriet er en gammel sak. Som kjent var det drittslenging mellom Zlatan og vår egen John Carew før og etter en landskamp mellom Norge og Sverige i april 2002.

«Det Carew gjør med en ball, kan jeg gjøre med en appelsin», svarte Zlatan på Carews uttalelser om meningsløse finter den gangen.

Senere har Zlatan fortalt til Dagbladet.no at bemerkningen var et svar på Carews kritikk av Ajax-spissen.

- Jeg bare følte at han snakket skit om meg hele uka før kampen, sa Zlatan.

I går ville VG at Zlatan skulle vise hva han kunne gjøre med en appelsin. Da reagerte fotballspilleren på denne måten:

- Du kan ta appelsinen din, skrelle den, og spise den opp. Det er bra med vitaminer for deg.

Stokstad reagerte også på flere andre svar Zlatan ga pressen.

- Jeg vet jo hvordan han er, vi har snakket sammen før. Men han må kunne svare på spørsmål han ikke liker selv, og samtidig oppføre seg, sier Stokstad.

- Han representerer jo Sverige utad.

- Ikke uhøflig

Det svenske landslagets pressesjef, Jonas Nystedt, satt ved siden av Zlatan under mesteparten av intervjuseansen. Han syntes ikke Zlatan var spesielt uhøflig. Derimot forstår han at Zlatan ikke ville dra opp igjen den gamle Carew-historien.

- Spillerne har fått mange rare spørsmål mens jeg har vært med landslaget, men noe liknende har jeg aldri vært med på. Den norske journalisten ville at Zlatan skulle trikse med en appelsin, sier Nystedt.

- Mens jeg satt der, oppførte ikke Zlatan seg ufint, fortsetter han.

Ville vekk

Heller ikke de andre svenske journalistene som var tilstede syntes Zlatan gikk over streken.

- Det var åpenbart at Zlatan ville komme seg vekk. Men jeg oppfattet at svarene hans til meg ble gjort med et glimt i øyet. Jeg tok det ikke ille opp i det hele tatt, sier Radiosportens Daniel Alling.

Heller ikke Aftonbladets lesere syns Zlatan gikk over streken. På spørsmål om de syns Zlatan oppførte seg ille, svarer hele 78 prosent nei.

BALLKUNSTNER: Zlatan er en magiker med ballen. I går ønsket VG å se hva han kunne med en appelsin. Det ville ikke Zlatan.