Zlatan slakter MLS: - Det er dritt

Zlatan Ibrahimovic er ikke nådig i kritikken av MLS sitt ligasystem.

KRITISK: Zlatan Ibrahimovic er ikke fornøyd med MLS-systemet slik det er i dag. Foto: Katherine LOTZE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP / NTB Scanpix
KRITISK: Zlatan Ibrahimovic er ikke fornøyd med MLS-systemet slik det er i dag. Foto: Katherine LOTZE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP / NTB ScanpixVis mer

Zlatan Ibrahimovic er en av de store stjernene i amerikanske MLS, noe han har vært siden han kom til Los Angeles Galaxy i 2018. Han har vært en stor suksess i USA, og står med 38 mål på 44 kamper.

Men han virker ikke helt fornøyd med ligaen selv. Han er nå inne i sin andre sesong og Galaxy ligger i dag på femteplass i Western Conference, altså nummer fem blant lagene i den vestlige delen av USA. I tillegg ligger de 15 poeng bak serieleder Los Angeles FC.

I Europa ville dette betydd at en ligatittel er utenfor rekkevidde. Men i USA har man fortsatt en god mulighet til å ta trofeet. For de seks øverste lagene i Western Conference (vestlig liga) og de seks beste lagene i Eastern Conference (østlig liga) møtes i et sluttspill etter ligaene er ferdigspilt for å kjempe om MLS-trofeet.

RASER: Nedum Onuoha hevder Zlatan Ibrahimovic truet med å skade ham i kampen mellom LA Galaxy og Real Salt Lake. Vis mer

Dermed kan man altså i teorien fortsatt havne på sjetteplass og likevel stå igjen som MLS-vinner.

Nå går Zlatan ut mot MLS-systemet. Han mener at dagens system reduserer vinnermentaliteten i lagene.

- Det er en mentalitet som du må ha hver dag - under trening og kamp. Resultatene er for meg veldig viktige i hver kamp vi spiller. Men her, om du kommer på en sjetteplass, så kan du fortsatt vinne det hele. Hvordan kan man bygge vinnermentalitet om man ikke er på tå hele tiden? sier Zlatan til TV-kanalen ESPN.

Galaxy har fortsatt tolv kamper igjen å spille, og de må fortsatt kjempe for å holde seg innen topp seks, men de er absolutt blant favorittene til å gjøre det.

- Jeg synes systemet her er dritt, men det er slik det er, sier 37-åringen.

Galaxy spilte sin forrige kamp mot Atlanta United, som er regjerende mester i MLS, og tapte 3-0 i Atlanta.

Zlatan har ved flere anledninger kritisert MLS, spesielt for nivået som er i ligaen.

- Nivået i MLS er ikke i nærheten av Europa, for å være ærlig. Før spilte jeg med spillere som var på mitt nivå eller i nærheten av det. Da får man en bedre flyt i spillet. Her er jeg som en Ferrari blant Fiater, har han sagt.