Zlatan slaktes av VM-legende

- Lite jobbing og mye gestikulering, mener Ralf Edström.

(Dagbladet.no): Sverige - Ungarn 2-1. Sverige slapp med skrekken i går. Etter å ha blitt buet inn til pause med 0-0 mot Ungarn, kom svenskene tilbake og vant 2-1.

Men broderfolkets superstjerne Zlatan Ibrahimovic fikk til fint lite. På direkten ble han slaktet av radioekspert Ralf Edström. Edström har legendestatus i svensk fotball etter storspill i VM 1974.

Etter kampen utdypet Edström Zlatan-kritikken sin overfor avisene.

- Han er i dårlig humør, han jobber ikke, løper ikke og holdt på å pådra seg rødt kort, sier Edström til Aftonbladet.

- Trenger ikke vifte

Inter-spissen fikk ikke til stort selv i går, og Edström mener han lot det gå ut over lagkameratene.

- Jeg blir skuffet over ham. Han trenger ikke holde på å vifte med hendene og gestikulere. Han var vel skuffet over seg selv, men det trenger ikke gå ut over alle andre, sier Edström.

Zlatan innrømmer at han ikke spilte noen stor kamp.

I TRØBBEL: Her får Zlatan Ibrahimovic gult kort av dommeren. Den svenske stjernespissen hadde ingen god kveld på Råsunda i går. Foto: Jessica Gow, Reuters/Scanpix
I TRØBBEL: Her får Zlatan Ibrahimovic gult kort av dommeren. Den svenske stjernespissen hadde ingen god kveld på Råsunda i går. Foto: Jessica Gow, Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg gjør ikke min beste kamp i dag. Jeg får vanskelige baller å jobbe på, og kjenner at jeg ikke får utnyttet kvalitetene mine på banen. Det var i det hele tatt en vanskelig kamp. Jeg får ikke tak i noe av det jeg jobber etter, sier spissen til Expressen TV.

Svarte på piping

Det har vært skrevet og sagt mye om piping mot landslag i det siste, og Sverige ble altså fulgt av buing og piping da de gikk i garderoben i går.

- Det er klart publikum vil se mål. Hvordan vi reagerte på buingen? Vi reagerte åpenbart positivt. Vi går ut og vinner, ler Olof Mellberg til Expressen.

Kim Källström ga Sverige ledelsen ti minutter etter pause, og Samuel Holmén økte til 2-0 ni minutter seinere. Rudolf Gergely reduserte for Ungarn på overtid.

Zlatan slaktes av VM-legende
LEGENDE: Ralf Edström på Ullevaal stadion dagen før Sverige slo Norge 2-0 i august 1975. I går var han sterkt kritisk til Zlatan.