Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan slaktes etter pressekonferanse

Fikk spørsmål om han er aktuell for Sverige i sommerens VM-sluttspill. Eksperter mener svaret var «idiotisk» og «barnslig».

SELVTILLIT: Zlatan Ibrahimovic presenterte seg på velkjent vis under den første pressekonferansen for Los Angeles Galaxy. Foto: NTB scanpix
SELVTILLIT: Zlatan Ibrahimovic presenterte seg på velkjent vis under den første pressekonferansen for Los Angeles Galaxy. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (36) ble i går presentert som ny spiller i Los Angeles Galaxy. Svensken framsto svært offensiv og budskapet var: «Jeg har fortsatt mye å gi som fotballspiller. Og alder er bare et tall.»

På pressekonferansen i solfylte Los Angeles kom spørsmålet som naturligvis måtte komme: Ser han på seg selv som en kandidat til å spille sommerens VM-sluttspill for Sverige?

Zlatan har tidligere takket av på landslaget og var ikke med i VM-kvalifiseringen. Men to tap i privatlandskamper for Chile og Romania har igjen satt fart på spekulasjonene.

På pressekonferansen i går benyttet Zlatan anledningen til å komme med et utbrudd mot landslagstrener Janne Andersson. Dette slaktes han for nå.

Ingen bragd

På pressekonferansen sa Zlatan:

- Han (Andersson) burde fokusere på laget og ikke meg. Det er hva han burde gjøre. Når du taper to kamper, skal du ikke fokusere på meg - selv om du får spørsmål om meg.

STINN BRAKKE: Pressekonferansen med Zlatan Ibrahimovic i Los Angeles var godt besøkt. Foto: NTB scanpix
STINN BRAKKE: Pressekonferansen med Zlatan Ibrahimovic i Los Angeles var godt besøkt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Zlatan dundret løs videre:

- Han (Andersson) har lyktes med å ta laget til VM og de sier at det er en bragd. For meg er det en bragd om du vinner VM. Det er nå presset begynner, det er nå det morsomme starter - og det er nå den store scenen kommer.

- Jeg tilhører Sverige og er veldig stolt av å være svensk. Folk vet hvor Sverige er takket være meg. Jeg har satt Sverige på kartet. Jeg er ikke arrogant, det er fakta. Om han (Andersson) trenger meg - og jeg er hundre prosent - så er døra åpen, erklærte Zlatan.

- Idiotisk uttalelse

Uttalelsene faller ikke i god jord hos den svenske fotballeksperten Olof Lund. Til Nyhetsmorgen på TV4 sier han:

- Om du vil spille i VM, er dette faktisk en idiotisk uttalelse. Han (Zlatan) har spilt to VM-kvalifiseringer uten å ta seg til VM. Nå har Sverige tatt seg til VM uten ham.

Lund fortsetter:

- Men jeg er enig med ham i at Janne Andersson skal fokusere på laget og ikke Zlatan. Og er det noe Janne har gjort, så er det å fokusere på laget og ikke Zlatan. Det er ikke Janne som velger å få de spørsmålene.

Teori

Ifølge fotbollskanalen.se uttalte Zlatan på pressekonferansen at hvis han vil være med i VM, så er han det. Lund har sin teori om hvorfor 36-åringen ordla seg som han gjorde:

- Da framstår det som om han takker nei. Han sier det er opp til ham. Og drar han ikke til VM, framstår det som om han takker nei.

Aftonbladets kommentator, Johanna Frändén, er heller ikke begeistret for Zlatans utspill på pressekonferansen.

- At Zlatan Ibrahimovic kjenner på dagsformen - og i stedet for å berømme sin sjef utfordrer ham - er både barnslig og lite underholdende.

Sverige er i VM-gruppe med Tyskland, Sør-Korea og Mexico. Mesterskapet arrangeres i Russland i perioden 14. juni til 15. juli.

Zlatan kan få debuten sin for Los Angeles Galaxy allerede klokka 21.00 i kveld, norsk tid. Da tar laget imot byrivalen Los Angeles FC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!