HAR FÅTT SITT EGET ORD: Det svenske språkrådet har tatt med «zlatanera» i listen over nye ord fra 2012. Verbet betyr å «dominere» - og nå har Zlatan & co påført den franske presidenten et kraftig nederlag. Foto: AFP PHOTO / THOMAS BREGARDIS
HAR FÅTT SITT EGET ORD: Det svenske språkrådet har tatt med «zlatanera» i listen over nye ord fra 2012. Verbet betyr å «dominere» - og nå har Zlatan & co påført den franske presidenten et kraftig nederlag. Foto: AFP PHOTO / THOMAS BREGARDISVis mer

Zlatan slipper å betale 75 prosent skatt av gigantlønna

Den franske presidenten ble «zlatanert».

Zlatan Ibrahimovic og hans vellønnede kolleger i fransk fotball kan puste lettet ut etter at grunnlovsrådet avviste å innføre toppskatt på 75 prosent for landets rikeste.

Det var president François Hollande som planla å innføre toppskatten på all inntekt over én million euro (7,4 millioner kroner), men lørdag gikk han på et kraftig nederlag.

Forslaget fra Hollande ble avvist av det franske grunnlovsrådet, og dermed kan Sveriges største fotballstjerne vente seg enda tykkere lommebok i 2013. Zlatan tjener angivelig 106 millioner kroner i året i Paris Saint-Germain.

Avgjørelsen om å droppe toppskatten ble mottatt med glede i fransk fotball.

- Proffotballen gjorde rett i å kjempe imot dette. Vi har hørt alarmklokkene ringe om farene ved en slik skatt, både for fransk fotball og for klubbene, sa Frederic Thiriez, president i den franske fotballigaen.

(NTB)