Zlatan snakker for første gang om sin brors tidlige død

- Det kom ikke som noe sjokk.

NÆRT OG PERSONLIG: Zlatan lanserer dokumentar om seg selv og snakker om de nære tingene. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
NÆRT OG PERSONLIG: Zlatan lanserer dokumentar om seg selv og snakker om de nære tingene. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I april døde Zlatan Ibrahimovics halvbror, Sapko, bare førti år gammel. Dødsfallet nådde selvfølgelig overskriftene i Sverige da Zlatan fikk fri fra PSG for å delta i begravelsen i Malmö.

Nå, i et stort intervju med The Guardian, snakker Zlatan for første gang om dødsfallet til broren.

- Broren min var førti år. Det kom ikke som noe sjokk, for han hadde vært syk lenge, sier Zlatan, og forteller også at den eldre broren hadde et annerledes forhold til faren enn ham selv.

Sapko var nemlig født i Bosnia, mens Zlatan er født i Sverige. Det gjorde at faren snakket mer med Sapko om hjemlandet enn han gjorde med Zlatan.

- Han var et referansepunkt for min pappa. De snakket sammen ofte, sier Zlatan.

Ifølge The Guardian og svenske Expressen forteller nå Zlatan om seg selv i forkant av dokumentarserien «Ibrahimovic», som har premiere onsdag.

Serien skal fortelle om hvordan innvandrergutten fra belastede Rosengård kunne ta den svenske målrekorden på landslaget. Zlatan forteller at prosessen har vært emosjonell for ham.

- Jeg gjorde det fordi jeg vil vise alle at livet mitt er annerledes på innsida og hvordan jeg gikk hele veien fra Rosengård til den nasjonale rekorden. Den er personlig også. Du blir kjent med faren min, sier Zlatan til The Guardian.