Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan-statue full av pinlige tabber

Flere av granittplatene på den nylige avdukede statuen av Zlatan Ibrahimovic i Malmö har feilstavede inngraveringer.

POSERER MED EGEN STATUE: Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix
POSERER MED EGEN STATUE: Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Steinhoggeren med ansvar for inngraveringene må i aksjon på nytt etter at flere pinlige feil er oppdaget. Platene lister opp mange av Zlatans meritter og klubber, og det er her det har gått litt fort i svingene.

Blant skrivefeilene er «FZ Internazionale» i stedet for «FC Internazionale», «Ligue !» i stedet for «Ligue 1» og «Fifa Club World Gup» i stedet for «Fifa Club World Cup».

KRITISK: I et eksklusivt intervju med svenske Expressen går Zlatan Ibrahimovic til angrep på landslagssjef Janne Andersson. Video: Expressen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

– Jeg har bare fått titlene tilsendt fra fotballforbundet, og deretter har steinhoggeren overført dem til steinplatene. Jeg videresendte tekstene, og de har også sendt feilstavelser som er blitt rettet. Jeg vet ikke mer om hvem (hos forbundet) som leser korrektur på dette, sier skulptør Peter Linde til Fotbollskanalen.

Han lover samtidig at skrivefeilene blir rettet opp.

– Det er jo enkelt å rette det opp. Dette er bare småtteri i den store sammenhengen. Jeg kan ikke forstå at det blir gjort et så stort nummer av dette.

Zlatan Ibrahimovic var selv til stede i Malmö da statuen ble avduket i forrige uke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media