Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan-statue saget ned

For femte gang er statuen av Zlatan Ibrahimovic i Malmö blitt utsatt for hærverk. Natt til søndag ble den saget ned.

HÆRVERK IGJEN: Zlatan-statuen på Stadiontorgen har nok en gang vært utsatt for hærverk, nå har blitt saget ned.
Foto: Johan Nilsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
HÆRVERK IGJEN: Zlatan-statuen på Stadiontorgen har nok en gang vært utsatt for hærverk, nå har blitt saget ned. Foto: Johan Nilsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix Vis mer

Statuen av det svenske fotballikonet har blitt veltet etter at den ble kappet av ved føttene, mens ansiktet ble dekket av en svart Sverige-t-skjorte. Hærverket fant sted omtrent klokka 01.30.

- Vi etterlyser så klart å høre fra dem som har sett eller hørt noe, sier Patric Foss i politiet til nyhetsbyrået TT.

Politiet etterforsker hendelsen som hærverk. Hva som skjer med statuen nå, er uklart.

KRITISK: I et eksklusivt intervju med svenske Expressen går Zlatan Ibrahimovic til angrep på landslagssjef Janne Andersson. Video: Expressen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

- Kommunens beredskap vil bli kontaktet. Det ser ikke bra ut, så den kan ikke bare ligge der, sier Thomas Söderberg i politiet til Aftonbladet.

Vandaliseringen av statuen i Malmö oppsto da det ble kjent at Ibrahimovic har blitt deleier av stockholmsklubben Hammarby. Like før jul ble nesa saget av. Tidligere er det blitt saget i beina på statuen, skjellsord som «Judas» er blitt skrevet på sokkelen, og et tau er blitt hengt rundt hodet på statuen.

Ibrahimovic startet karrieren i Malmö, men har falt betydelig i popularitet blant Malmö-supporterne etter at oppkjøpet ble kjent.

Nylig ble det kjent at 38-åringen fortsetter fotballkarrieren i italienske AC Milan, hvor han også spilte mellom 2010 og 2012.

EGET FLY: Zlatan Ibrahimovic er tilbake i AC Milan, og fikk en varm velkomst av fansen. Vis mer