Mer støy rundt Ibrahimovic

Zlatan-statue vandalisert igjen

Statuen av fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic utenfor Malmö FFs stadion er på nytt blitt utsatt for hærverk, kort tid etter at vaktholdet der ble fjernet.

VANDALISERT: Her er Zlatans statue i Malmö i forrige uke. I natt skjedde det igjen. Det har vært voldsomme reaksjoner på at Rosengårds store sønn har kjøpt seg inn i rivaliserende klubb, Hammarby i Sverige. Foto: NTB/Scanpix
VANDALISERT: Her er Zlatans statue i Malmö i forrige uke. I natt skjedde det igjen. Det har vært voldsomme reaksjoner på at Rosengårds store sønn har kjøpt seg inn i rivaliserende klubb, Hammarby i Sverige. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld ble shortsen på bronsefiguren sprayet med rød maling og på sokkelen var det skrevet «Judas!» i samme farge, ifølge Aftonbladet.

Det er andre gang på kort tid at statuen får gjennomgå.

Rasende Malmö-supporterne skal ha stått bak vandaliseringen av statuen i forrige uke samt hærverk rettet mot en leilighet som superstjernen eier i Stockholm. Vaktholdet begge steder ble styrket, men mandag valgte Malmö kommunes fritidsadministrasjon å avslutte den ekstra overvåkingen.

- Vi setter inn ekstra overvåking nå, sier kommunikasjonssjef Malin Tykesson etter hærverket mandag kveld.

Statuen skal vaskes ren for maling tirsdag. Saken er ikke anmeldt.

Vandaliseringen fant sted etter nyheten om at Zlatan hadde kjøpt seg inn i fotballklubben Hammarby. Der eier han nå en firedel av aksjene, en nyhet som ikke ble godt tatt imot av hos Malmö-supporterne. Da han kjøpte aksjene sa Ibrahimovic at han var sikker på at Malmös fans ikke ville reagere negativt på at han gikk inn på eiersiden hos en rivaliserende klubb. Der tok han altså feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer