Zlatan svarte på serbisk hån ved å bli matchvinner

Sverige vant i EM-generalprøven.

LO SIST: Zlatan Ibrahimovic ble pepret med tilrop fra serbiske fans, men svarte på hånet ved å score på det avgjørende straffesparket foran borteseksjonen på Råsunda. Dermed vant svenskene generalprøven før EM Foto: AP Photo/Anders Wiklund/NTB scanpix
LO SIST: Zlatan Ibrahimovic ble pepret med tilrop fra serbiske fans, men svarte på hånet ved å score på det avgjørende straffesparket foran borteseksjonen på Råsunda. Dermed vant svenskene generalprøven før EM Foto: AP Photo/Anders Wiklund/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Sverige - Serbia 2-1.

Zlatan Ibrahimovic er svenskenes største fotballhelt, men opplevde noe så sjelden som å bli utsatt for tribunehets på Råsunda da Erik Hamréns utvalgte gjennomførte siste EM-test mot Serbia før åpningskampen mot vertsnasjonen Ukraina 11. juni.

Med far fra Bosnia og mor fra Kroatia, var Ibrahimovic et yndet verbalt mål for tilreisende serbere på nasjonalarenaen i Solna, som brukte store deler av kampen på å rope og synge ut nedsettende karakteristikker om Milan-spissen.

Men 30-åringen fikk siste ord da han foran borteseksjonen scoret sikkert på straffesparket som sørget for svensk 2-1 seier i generalprøven.

- Brennsikkert og uttagbart for målvakten, sa TV4s ekspertkommentator Anders Andersson om forsøket som kontrollert ble trillet i mål nede til venstre, mens keeperinnbytter Damir Kahriman gikk mot høyre.

- Nå alvoret starter Matchvinnerscoringen - Zlatans 31. landslagsmål - kom i det 52. minutt.

- Det er nå alvoret begynner. Det er stort, og det er her du har lyst til å spille. Alle de beste spillerne spiller i disse turneringene. Det er her du skal være. Det er ingen lett gruppe vi har havnet i, men vi er i EM-sluttspillet fordi vi er gode nok, og vi skal gjøre det beste ut av situasjonen, sier en forventningsfull Ibrahimvoic til TV 4 før gruppespillskampene mot Ukraina, England og Frankrike.

Halvveis ut i første omgang fikk Ola Toivonen en enkel oppgave med å sende Sverige opp i en 1-0 ledelse da Branimir Aleksic glapp en corner fra Rasmus Elm som han definitivt burde holdt i fast grep.

Bare fire minutter seinere var imidlertid Neven Subotic framme på et hjørnespark i motsatt ende og styrte enkelt inn utlikningen med hodet, før Ibrahimovic avgjorde sju minutter etter pause.

Nye skader Selv om svenskene kunne glede seg over seier før avreise til Ukraina, har landslagssjef Hamrén sitt å stri med seks dager før EM-premieren. Førstekeeper Andreas Isaksson har slitt med en skulderskade. I dag måtte han ut etter 71 minutter på grunn av kranglete lårmuskulatur.

Dessuten måtte målscorer Toivonen gi seg etter at han fikk en vridning. Fra før er Johan Elmander er i tidsnød på grunn av en skade i foten, mens Markus Rosenberg måtte kaste inn håndkleet i forrige kamp mot Island etter en smell i kneet.

Likevel var den tidligere RBK-treneren ved godt mot etter seieren i den siste landskampen noensinne på Råsunda. Nå blir stadionanlegget nordvest for Stockholm jevnet med jorden, mens de blågule flytter inn på det splitter nye praktanlegget Friends Arena noen hundre meter unna.

- Jeg ville vinne, og vi vant. Jeg ville se at vi presterte godt mot et godt lag, og vi møtte virkelig gode fotballspillere, sier Hamrén til TV 4, ifølge Expressen.

Like bra gikk det ikke for svenskenes neste motstander, Ukraina, som tapte 0-2 mot Tyrkia i Audi-byen Ingolstadt. Caner Erkin og Mustafa Pektemek scoret de tyrkiske målene.