Zlatan tar sikte på Rooney som ny spisspartner

- Jeg oppfordrer ham til å komme hit.

DEG VIL JEG HA: Zlatan Ibrahimovic legger ikke skjul på sin beundring for Wayne Rooney, og ønsker engelskmannen hjertelig velkommen i den franske hovedstaden. Foto: NTB / Scanpix
DEG VIL JEG HA: Zlatan Ibrahimovic legger ikke skjul på sin beundring for Wayne Rooney, og ønsker engelskmannen hjertelig velkommen i den franske hovedstaden. Foto: NTB / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United har fått en slett start på den nye sesongen, og har kun samlet sju poeng på de første seks kampene. Men det er ikke Wayne Rooneys feil.

Den engelske landslagsspissen har etter en turbulent sommer hevet seg over det verste ståket, og har levert på et høyere nivå enn han har gjort på lange tider.

Kom gjerne til Paris Det har heller ikke gått svenskenes ballkunstner, Zlatan Ibrahimovic, hus forbi. PSG var en av klubbene som forsøkte seg på Rooney i sommer, og Zlatan sier selv at han gjerne skulle sett 27-åringen i den franske hovedstaden.

- Jeg synes han gjorde det klart i sommer at han ville ha en ny utfordring, og det har ikke gått så bra med Manchester United denne sesongen, sier Zlatan til The Sun ifølge Sky Sports.

- Om han fortsatt vil flytte på seg neste sommer eller i januar, vil jeg oppfordre ham til å komme og spille med meg i Paris. Vår klubb er på vei opp og frem, sier han.

- Zlatan scorer penere mål Zlatan og sommerens storkjøp Edinson Cavani har ikke helt funnet tonen sammen ennå. Om svensken heller ville foretrukket Rooney som spisspartner er vanskelig å si, men han har et klart bilde av hvordan samarbeidet ville blitt.

- Jeg vil ikke bare spille med gode spillere, jeg vil spille med tekniske og gode spillere. Rooney er en av dem. Man kan jobbe med det tekniske, men det er ikke noe man kan lære seg. Enten så har du det, eller så har du det ikke. Rooney har det, sier Zlatan.

Men dersom om Rooney skulle ta turen over den engelske kanal, sier Zlatan at det er én ting han må finne seg i med en gang.

- Om han kommer til oss, må han bli vant til at Zlatan scorer enda penere mål enn ham, sier han.

Pistol-gest På onsdag banket den svenske superstjerna inn to mål i Champions League-kampen mot Benfica, men det er ikke bare det sportslige det handler om rundt spissen om dagen.

HERJET: Zlatan herjet med Benfica på onsdag, og senket det portugisiske storlaget nærmest på egenhånd med sine to scoringer. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
HERJET: Zlatan herjet med Benfica på onsdag, og senket det portugisiske storlaget nærmest på egenhånd med sine to scoringer. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

I helgen møtte PSG Tolouse, og Zlatan skal ha gjort en pistol-gest mot en tidligere rival på benken til motstanderen. Han og Jonathan Zebina spilte sammen i Juventus så langt tilbake som i 2006, og etter en trening skal svensken ha slått sin franske lagkamerat. Zlatan risikerer nå straff for opptrinnet.

- Disiplinærnemnda skal se på Ibrahimovic og kreve en forklaring til Toulouse, fjerdedommeren og assistentdommeren, sier ligaen i en uttalelse.

Zlatan omtaler også episoden med Zebina i sin egen bok, «Jeg er Zlatan».

- Vi hadde en back på laget som het Jonathan Zebina. Jeg tror ikke han hadde det særlig bra. Han hadde personlige problemer og på treninger var han aggressiv, skrev Zlatan, som la til at han senket Zebina med et slag under trening.

FORTVILER: Wayne Rooney og Manchester United har ikke fått den starten under David Moyes som de nok hadde ønsket seg. Foto: REUTERS/Phil Noble
FORTVILER: Wayne Rooney og Manchester United har ikke fått den starten under David Moyes som de nok hadde ønsket seg. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer