UTFORDRENDE: Ronald Koeman forteller at det ble en del tøffe samtaler Zlatan under Ajax-tiden. Sammen vant de Eresdivise i 01/02 og 03/04. Foto: AP Photo / Dusan Vranic / NTB / Scanpix
UTFORDRENDE: Ronald Koeman forteller at det ble en del tøffe samtaler Zlatan under Ajax-tiden. Sammen vant de Eresdivise i 01/02 og 03/04. Foto: AP Photo / Dusan Vranic / NTB / ScanpixVis mer

Premier League

Zlatan tilbake for United mot sin gamle trener: - Han var ung og umulig

Ronald Koeman trente Zlatan Ibrahimovic (35) i Ajax. Svensken ga den nåværende Everton-treneren både titler og trøbbel.

(Dagbladet): - Han var en morsom fyr, men noen ganger også vanskelig. Da jeg var i Ajax hadde vi mange unge spillere - Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Nigel De Jong, John Heitinga, Mido og Zlatan... Vi hadde store talenter på den tiden, men de var 19-åringer som kjørte Porsche og Ferrari... En ny generasjon, sier Ronald Koeman til The Telegraph.

Tirsdag møter Everton-treneren sin tidligere elev, som han vant den nederlandske toppdivisjonen med i 01/02 og 03/04.

Svensken har vist fantastisk form i årets sesong, til tross for at han er 35 år. Det overrasker ikke Koeman.

- Han er fortsatt en av de beste, og jeg beundrer gutten. Jeg kjenner Zlatan veldig godt, han viser seg fortsatt fram tross sin alder, han gjør seg viktig for laget og scorer mange mål, sier Koeman, og legger til at da de prater sammen, er Zlatan fullt klar over hvordan han var i sin ungdom.

Det svenske fyrtårnet står med 15 mål i Premier League på 25 kamper, men har vært utestengt de tre siste kampene, etter en albue i ansiktet på Bournemouth-spiller Tyrone Mings.

- Vil utvikle seg

På sitt eget lag har Koeman også en storscorer - med navn Romelu Lukaku. Flere har sammenliknet den 23 år gamle belgieren med Zlatan, men dette mener Koeman blir feil.

- Du kan ikke sammenlikne en 23 år gammel gutt med dagens Zlatan. Zlatan har tatt nye steg i hele sin karriere, også mentalt. Men jeg har ingen tvil om at Romelu kommer til å fortsette sin utvikling.

Lukaku er ligaens mestscorende for øyeblikket med 21 mål. Med sitt 18. mål denne sesongen, gikk Lukaku forbi Duncan Ferguson, som var Evertons tidligere mestscorende med 60 mål.

Kan nedprioritere ligaen

Flere eksperter tror tirsdagens kamp vil avgjøre i hvilken grad Manchester United satser på fjerdeplassen i ligaen.

Den tidligere United-spilleren Gary Neville tror derimot at United-trener Jose Mourinho allerede har skiftet fokus til fordel for Europa League. Vinner de turnerningen, vil også dette gi Champions League-plass.

- Mot Saint Etienne ledet de 3-0 etter første kamp, men han brukte likevel Pogba, Zlatan og Mkhitaryan, selv om de skulle spille Ligacup-finalen like etter - det var sykt. Så han prioriterer definitivt Europa League allerede nå, sier Neville til The Telegraph.

Jose Mourinho gikk hardt ut mot United-back Luke Shaw i går, men den engelske pressen skriver i dag at den unge engelskmannen er med i troppen som møter Everton.

  • Manchester United - Everton vises på TV 2 Sport Premium tirsdag fra klokka 21.00.