Zlatan tomålsscorer i Moldova

Gratismål og straffespark.

Takket være to mål fra stjernen Zlatan Ibrahimovic tok Sverige sin annen seier i EM-kvalifiseringen i fotball med 2-0 borte mot Moldova.

Etter en målløs og litt småtam første 45 minutter slo svenskene til bare minuttet etter sidebytte. Ikke uventet var det Zlatan som sto for åpningsmålet. Det var av det litt heldig slaget. Moldovas målvakt Ilie Pavel Cebanus klarering traff PSG-stjernen i hodet og fra 20 meter havnet ballen i mål.

I første omgang hadde gjestene de største mulighetene. Isaac Kiese Thelin hadde sin landslagsdebut, og han var svært nær ved å sette ballen i mål etter 35 minutter. Like etter på var Zlatan frampå, men headingen hans strøk tverrliggeren.

Seks minutter før slutt ble Emil Forsberg revet ned av Moldovas målvakt Vadim Bolohan inne i feltet. Zlatan var sikker eksekutør fra straffemerket.

Mot slutten av kampen pådro Andreas Granqvist seg sitt annet gule kort og påfølgende marsjordre.

Det er likevel Østerrike som fører an i gruppen. De har fått en flott start og er ubeseiret med sine 13 poeng. Fredag ble naboen Liechtenstein feid av banen med 5-0. Sverige er fire poeng bak som toer i gruppen.

Martin Harnik og Marc Janko stå for målene før pause for Slovakia, mens David Alaba økte til 3-0. Samme mann brente for øvrig en straffe i første omgang. Zlatko Junizovic økte til 4-0 kvarteret før slutt, mens Marko Arnautovic fastsatte sluttresultatet.

Mellom Montenegro og Russland startet kampen med tribunebråk og ble en halvtime utsatt. Russlands målvakt Igor Akinfejev ble båret av banen etter å ha blitt truffet av et lysbluss

(NTB)