Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa League:

Zlatan-trippel da Ole Selnæs fikk 20 minutter mot favorittklubben

Var nær assist.

FIKK 20 MINUTTER: Ole Selnæs kom på banen på 1-0, men måtte se to baller på drøye 20 minutter gå i mål av Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF / NTB SCANPIX
FIKK 20 MINUTTER: Ole Selnæs kom på banen på 1-0, men måtte se to baller på drøye 20 minutter gå i mål av Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF / NTB SCANPIX Vis mer
  • Manchester United - Saint Etienne 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Manchester United ble tvunget til å gjøre feil de første minuttene av Europa League-oppgjøret mot Saint-Etienne på Old Trafford i kveld, da gjestene fra Frankrike presset de rødkledde tilbake på egen halvdel flere ganger.

Men da Zlatan Ibrahimovic ble meid ned av Veretout bakfra etter drøye kvarteret, var det gjestenes tur til å gjøre feil.

Ikke overraskende tok Zlatan frisparket fra 20 meter selv. Og slik man har sett flere ganger tidligere, forsøkte svensken å snike ballen undet bena på St. Etienne-muren.

Etter å ha gått mellom bena på Pajot, endret ballen retning. I sakte film så man ballen trille over streken, mens Ruffier - som hadde kastet seg i motsatt retning - måtte se ballen uttagbart snike seg inn.

Snytt for straffe

Tross det tidlige baklengsmålet, så ikke storebror Pogba og St. Etienne ut til å tenke på å roe ned. Gjestene fortsatte i samme tempo og presset, og bare fire minutter etter målet mot burde de grønnkledde fått muligheten til å utlikne på straffespark.

Hamouma gikk i bakken da Blind strakk ut foten i et fall innenfor 16-meteren, men dommeren lot United-keeper Romero få den.

Reprisene viste at det fint kunne blitt blåst straffe på situasjonen, isteden måtte gjestene fortsette å jage en utlikning.

Og St. Etienne skal ha for at de ikke ga seg. Begge lag kom til flere muligheter i den første omgangen, men ingen maktet å styre ballen inn i nettmaskene. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0, i favør lillebror Pogba.

Nær målgivende for Selnæs

Ole Selnæs kom på banen etter 72 minutter, og kunne vente seg drøye 20 minutter på banen mot favorittlaget.

Og nordmannen så ut til å få en fantastisk start, etter å ha sendt ballen opp til Nolan Roux minuttet etter å ha entret Old Trafford-matta.

Selnæs ventet og ventet før han sendte ballen opp til lagkameraten, som dessverre sendte ballen over tverrliggeren.

Den herlige pasningen fra Selnæs ga Roux en eventyrlig mulighet han aller helst burde ha satt for å gi St. Etienne et ekstra håp før returkampen.

Punkterte kampen

Så var eventyret over for Selnæs og St. Etienne. Giganten Ibrahimovic fikk verdens enkleste jobb med å sette inn 2-0 da Rashford parkerte både Selnæs og Theophile-Catherine to minutter etter bortelagets kontringsforsøk.

«Ibra» fikk en ferdigscoret pasning der han sto foran mål og enkelt kunne slå ballen i mål.

Zlatan Ibrahimovic tar gjerne både straffe- og frispark selv. Det fikk vi se denne kampen etter både 1-0 og 3-0-scoringen.

For svensken ble taklet bakfra av Theophile-Catherine minuttet før full tid, og etter en kort tenkepause pekte han på krittmerket.

Der var Zlatan sikker, og sørget for 3-0 før returmøtet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media