Zlatan Ibrahimovic åpner seg opp i intervju

Zlatan ut mot svensk media: - Det handler om rasisme

Mener han har blitt utsatt for rasistiske holdninger både i fotballen og fra media.

ÅPEN: Zlatan Ibrahimovic åpner seg opp i et intervju med franske Canal Plus. Svensken mener han har blitt utsatt for rasistiske holdninger både i fotballen og fra media. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
ÅPEN: Zlatan Ibrahimovic åpner seg opp i et intervju med franske Canal Plus. Svensken mener han har blitt utsatt for rasistiske holdninger både i fotballen og fra media. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I et åpenhjertig intervju med franske Canal Plus forteller Zlatan Ibrahimovic om det han mener er en underliggende rasisme i det svenske samfunnet.

Stjernespissen mener han aldri har blitt behandlet med den respekten han fortjener.

Ifølge Ibrahimovic handler kritikken rettet mot han om hans bakgrunn. Faren og moren til 36-åringen kommer fra henholdsvis Bosnia og Kroatia, mens han selv er oppvokst i Sverige.

- Det handler om rasisme. Det finnes «under cover»-rasisme, det er jeg hundre prosent sikker på. For jeg heter ikke Andersson eller Svensson. Om jeg het det, hadde de forsvart meg selv om jeg ranet en bank. Men de forsvarer meg ikke på den måten de burde, forteller han i et intervju gjengitt av Aftonbladet.

- Jeg led

Det er i et intervju med tidligere lagkamerat Olivier Dacourt at svensken åpner seg opp. De to spilte sammen i Inter.

Det var under karrierestarten i Malmö at Ibrahimovic første gang opplevde det han mener er en form for rasisme.

- Da jeg kom til Malmö ble jeg ikke akseptert på samme måte som andre. Jeg kjente at jeg ikke passet inn. Jeg var det svarte fåret og de likte ikke innstillingen min. Jeg var ikke som de andre, jeg var ikke blond og hadde ikke svensk hvit hud. Jeg led, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer