Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Zlatan vant i retten: Karlsson dømt for grov ærekrenkelse etter dopinguttalelser

Må betale 23 000 kroner.

VANT FRAM: Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix/EPA/HANNAH MCKAY
VANT FRAM: Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix/EPA/HANNAH MCKAY Vis mer

Ulf Karlsson er i Värmlands tingrett dømt for grov ærekrenkelse etter at han uttalte at Zlatan Ibrahimovic kan ha vært dopet under spissens tid i Juventus.

Zlatan valgte å gå til sak mot den tidligere friidrettstreneren til tross for at Karlsson i etterkant har bedt om unnskyldning. Karlsson mente at han i en debatt uttrykte seg både uklart og uheldig om svenskenes superspiss. Han sto også fast ved sine uttalelser i et avisintervju i etterkant av paneldebatten.

- Selv om uttalelsene ikke inneholder en direkte påstand om at Zlatan Ibrahimovic skal ha vært dopet, så har tingretten funnet at uttalelsene, i den sammenhengen de ble gjort, ikke kunne bli oppfattet på en annen måte enn at de ga uttrykk for at Zlatan kan ha vært dopet under sin tid i Juventus, skriver tingretten i en pressemelding.

Karlsson er i Värmlands tingrett dømt for grov ærekrenkelse og må betale 23.000 kroner. Zlatan var selv ikke til stede i retten, men hans advokat anførte at Karlsson burde ha innsett at uttalelsene kunne få stor spredning og at han derfor måtte bli dømt for grov ærekrenkelse.

Ibrahimovic har tidligere krevd at Karlsson også skal dekke begge parters sakskostnader, men i dommen heter det at partene må betale sine egne kostnader.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling