Zlatan vet ikke om han vil ta Guardiola i hånda

- Han har sine problemer, jeg har mine.

IKKE PERLEVENNER: Pep Guardiola og Zlatan Ibrahimovic under Barcelona-trening i desember 2009. Svensken fortalte om det problematiske forholdet til Barca-sjefen i selvbiografien han ga ut i fjor. Foto: Bernat Armangue, AP/NTB Scanpix
IKKE PERLEVENNER: Pep Guardiola og Zlatan Ibrahimovic under Barcelona-trening i desember 2009. Svensken fortalte om det problematiske forholdet til Barca-sjefen i selvbiografien han ga ut i fjor. Foto: Bernat Armangue, AP/NTB ScanpixVis mer


(Dagbladet): I kveld møtes Milan og Barcelona for tredje gang denne sesongen. Og nok en gang handler mye om Zlatan Ibrahimovic og møtet med gamlesjefen Pep Guardiola.

Zlatan svarer unnvikende på spørsmål om forholdet med Barcelona-treneren.

- Om Guardiola og jeg fortsatt har problemer med hverandre? Han har sine problemer og jeg har mine. Det som har skjedd har skjedd, svarte Zlatan under gårsdagens pressekonferanse ifølge Expressen.

Og på spørsmål om de kommer til å ta hverandre i hånda i forbindelse med kveldens kvartfinale i Champions League:

- Jeg vet ikke. Det som har vært har vært, i morgen er en annen dag. Dette er uviktig for meg. Vi har andre ting å tenke på begge to.

Ville ikke kommentere Zlatan spilte bare det siste av de to tidligere møtene mellom lagene i gruppespillet, og etter kampen ville ikke Guardiola svare på spørsmål om de hadde hatt spesielt fokus på svensken.

- No words, sa han til Viasats intervjuer da navnet Ibrahimovic ble nevnt - og forlot intervjuet.

Zlatan skrev detaljert om det anstrengte forholdet til Barcelona-treneren da han i fjor ga ut selvbiografien «Jeg er Zlatan». Blant annet om da han i raseri beskyldte Guardiola for ikke å ha baller, og å gjøre i buksa i nærvær av José Mourinho.

I et intervju med Dagbladets Magasinet i høst fortalte Zlatan om hvordan Guardiola unngikk ham, og aldri møtte blikket hans.

- Jeg har alltid vært sterk, men da jeg kom til Barcelona havnet jeg i et merkelig modus. Jeg forsøkte å smelte inn, forsøkte å tilpasse meg. Jeg tenkte meg om to ganger før jeg våget å si noe, og det ble helt feil. Alt ble feil. Jeg mistet selvtilliten og samlet opp aggresjon, sier han.

- Uslåelig i lufta Men som i høst gjentar Zlatan nå at han legger ting bak seg. Og da han som Sverige-kaptein skulle stemme på årets trener, rangerte han Guardiola fremst - foran José Mourinho og André Villas-Boas.

SISTE MØTE: Zlatan Ibrahimovic passerer Guardiola under møtet i gruppespillet i Milano i slutten av november. Den kampen endte med 3-2-seier til gjestene fra Barcelona. I kveld spiller de kvartfinale. Foto: Luca Bruno, AP/NTB Scanpix
SISTE MØTE: Zlatan Ibrahimovic passerer Guardiola under møtet i gruppespillet i Milano i slutten av november. Den kampen endte med 3-2-seier til gjestene fra Barcelona. I kveld spiller de kvartfinale. Foto: Luca Bruno, AP/NTB Scanpix Vis mer

Og selv om Barcelonas tidligere president Joan Laporta har benyttet anledningen til å snakke om at Zlatan ikke passet inn blant de ydmyke lagspillerne hos katalanerne, får Milan-spissen mange lovord fra Pep Guardiola.

- Han gir dem mange alternativer. Han er en viktig spiller for dem. Når han får ballen, starter hele den offensive mekanismen til laget å kjøre. Han er uslåelig i lufta. Vi må forsøke å sette ham og AC Milan ut av virksomhet ved å holde ballen i laget, sier Guardiola ifølge Barcelonas egen nettside.

- En glede å spille med Også Gerard Pique benyttet anledningen til å skryte av Ibrahimovic i går.

- Det er alltid vanskelig å stoppe en spiss av Zlatans kvalitet. Vi må være skikkelig konsentrerte, vi kan ikke gi ham rom. Han har en strålende sesong, og scorer i alle slags situasjoner.

Pique var lagkamerat med Zlatan i Barcelona i 2009-10-sesongen, og har kun pent å si om svensken nå.

- Det var en glede å spile sammen med ham. Han er en stor spiller, og han hjalp Barcelona til å vinne troféer. Vi vil imidlertid gjøre alt vi kan for å stoppe ham. Han er veldig farlig, men vi har kvalitetene som skal til for å forsvare oss mot ham, sier Pique ifølge Uefa.com.

• Følg Milan - Barcelona og Marseille - Bayern München i vårt fotballstudio klokka 20.45 i kveld.