INNFRIR: Zlatan Ibrahimovic scoret to nye mål for Manchester United mot Southampton. Foto: Scanpix
INNFRIR: Zlatan Ibrahimovic scoret to nye mål for Manchester United mot Southampton. Foto: ScanpixVis mer

Zlatan vil bli gud, og på Old Trafford er han i ferd med å bli det. Scoret to i United-seier

34-åringen herjer i Premier League.

  • Man. Utd - Southampton 2-0 (1-0)

(Dagbladet): - Jeg skal ikke bli konge i Manchester. Jeg skal bli gud, sa Zlatan Ibrahimovic etter overgangen til United.

Fallhøyden kunne ikke vært større, men bare tre obligatoriske kamper seinere har den svenske superstjerna allerede bergtatt hele Fotball-England. Mot Southampton i kveld scoret Ibrahimovic to nye mål - foran et euforisk Old Trafford-publikum som også fikk se milliardkjøpet Paul Pogba re-debutere i den røde drakta.

- Hvis laget gjør det bra, gjør også individet det bra. Jeg prøver å bidra med mitt beste. Tre mål på to kamper ... Vel, jeg er fornøyd på lagets vegne. Vi er glad for de tre poengene. Alt er nytt, så vi kan og må bli enda bedre, sier Ibrahimovic i et intervju vist på TV 2.

Ustoppelig

I et oppgjør hvor Manchester United-spillerne presterte en kollektiv bunnsolid opptreden, scoret Ibrahimovic sitt første mål på heading etter 36 minutter. Southampton-stopper José Fonte hadde tilsynelatende kontroll på situasjonen, men ble raskt sjanseløs i duell med svensken som knuste ham i lufta og stanget inn 1-0.

I 2. omgang startet hjemmelaget glitrende, hvor nevnte Pogba viste klasse gjentatte ganger før Ibrahimovic kontrollert satte inn 2-0 på et straffespark.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg føler meg bra. Beina kjentes gode ut. Det var deilig å være hjemme igjen, sier Pogba om gjensynet med Old Trafford.

Franskmannen var sterkt delaktig i det som etter hvert fremsto som massive angrepsbølger som skylte innover et hjelpeløst bortelag, noe som imponerte blant andre den tidligere Premier League-stjerna Stan Collymore.

- Det er den beste offensive samhandlingen jeg har sett av United på fire år, skryter Collymore på Twitter.

- Hvor skal det ende?

Med seier i Community Shield-oppgjøret mot Leicester samt Premier League-triumfene mot Bournemouth og Southampton, stiller TV 2-kommentator Øyvind Alsaker nå et spørsmål mange lurer på:

- Hvor skal det ende for United og Zlatan denne sesongen? Vi kan vel slå fast at starten på den nye æraen har vært god, sier Alsaker, mens Brede Hangeland skryter av lagets aller største stjerne.

- Zlatan har virkelig bestemt seg for å ta Premier League med storm. Han er kongen på topp der, sier Hangeland.