Zlatan vil flytte hjem til Sverige for barnas skyld. Gjør om gammel kirke i Stockholm til luksusleilighet

- Jeg vil at de skal lære seg den svenske tradisjonen.

ELIMKYRKAN: Her, på Östermalm i Stockholm, har Zlatans firma Pestolla kjøpt denne gamle kirken for 43 millioner kroner. Nå skal den omgjøres til en bolig over tre etasjer.Foto: Andreas Bardell / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
ELIMKYRKAN: Her, på Östermalm i Stockholm, har Zlatans firma Pestolla kjøpt denne gamle kirken for 43 millioner kroner. Nå skal den omgjøres til en bolig over tre etasjer.Foto: Andreas Bardell / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic har gitt et langt intervju til Dagens Nyheter der han i kjent stil sleivsparker til alt og alle rundt seg. Men i tillegg til det sedvanlig showet han omgir seg med, tar han seg også tid til noen mer alvorlige betraktninger om seg og sitt.

Blant annet hvor han skal bo når fotballkarrieren ubønnhørlig tar slutt om noen år.

Ser mot Stockholm
I sommer solgte han luksusvillaen i Malmö til hockeystjerna Carl Söderberg for 30 millioner kroner, og overfor Dagens Nyheter bekrefter Zlatan at han aldri kommer til å bosette seg i Malmö.

- Ikke i Malmö. Kanskje i Stockholm, sier Zlatan, og forteller at han kommer til å ta med seg kone og barn hjem til Sverige når tida er inne.

Fordi det er viktig for ham.

- Jeg vil at de skal lære seg den svenske tradisjonen. De skal få kjenne hvordan det er å bo i Sverige. De har bodd i utlandet i hele livet sitt, og jeg vil at de skal ta del i det svenske samfunnet. Maten, historien. At de skal omgås svenske mennesker, forteller han åpenhjertig.

- Hvorfor?

- Fordi jeg kommer derfra. Fordi jeg representerer Sverige.

Den gamle kirka
For to år siden kjøpte Zlatan en gammel kirke på Östermalm i Stockholm gjennom selskapet Pestolla AB. Selskapets planer om å gjøre om Elimkyrkan til en luksusbolig over tre etasjer med et boareale på nesten 1000 kvadratmeter falt ikke i god jord hos naboene.

Klagene rant inn, men i februar i fjor tapte naboene på alle punkter i retten, skriver den svenske avisa Dagen. Dermed fikk Pestolla grønt lys til å starte oppussingen.

Når Zlatan kommer hjem til Sverige, og om han bosetter seg i den gamle kirka, er fortsatt helt i det blå. Det som derimot er helt sikkert, er at Zlatan starter på topp for Sverige når de møter Russland borte klokka 18 i dag.

Vinner Sverige den kampen er de så godt som klare for EM i Frankrike til sommeren.