Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan vil innføre ny versjon av den svenske nasjonalsangen

Fikk Sveriges fremste hitmaker til å skrive den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Volvo fikk mye oppmerksomhet rundt reklamefilmen med Jean-Claude van Damme nylig. Nå kan den svenske bilfabrikken ha skapt en ny snakkis - ved hjelp av Zlatan Ibrahimovic.

Han er nemlig hovedperson i en ny reklamefilm med tittelen «Made by Sweden», og musikken vil nok også vekke oppmerksomhet. Angivelig skal Zlatan synge en «ny versjon» av den svenske nasjonalsangen «Du gamla, du fria».

Musikken er skrevet av Martin «Max Martin» Sandberg, den svenske hitsnekkeren som har hatt en finger med i komposisjonen og/eller produksjonen av ikke mindre enn 16 nummer én-låter på Billboard-lista ifølge Wikipedia.

- De tre største Og det er Zlatan selv som fikk med kompisen Max Martin på dette.

- Det var før innspillingen. Vi hadde et møte med Zlatan i Paris, og da kom emnet opp. Før vi hadde kommet oss til flyplassen, hadde Zlatan ringt Max Martin og fått ham med på prosjektet, sier Volvos markedskommunikasjonssjef Per Carleö til Aftonbladet.

- Så nå har vi Volvo, meg og Max Martin i samme prosjekt. De tre største i Sverige jobber sammen. Jeg tror mange kommer til å bli rørt til tårer, fleiper Zlatan i et intervju med Dagens Industris helgemagasin «Weekend».

Landslagskaptein Ibrahimovic pleier ikke å synge med på nasjonalsangen foran kamper for Sverige. I et utdrag fra «Weekend»-intervjuet gjengitt av Aftonbladet forklarer han hvorfor.

- Jeg har liksom ... hva skal man si ... jeg har valgt å ikke synge den. Den har aldri stemt helt for meg. Jeg er stolt over å være svensk, absolutt, jeg er stolt over å være kaptein på landslaget. Når jeg går på banen vil jeg gi alt, føre landslaget så langt jeg kan. Men når det gjelder nasjonalsangen, har det aldri stemt for meg å synge den eller si disse ordene. Før nå.

- På tide med ny For den nye utgaven ligger bedre i munnen til Zlatan, altså. Og nå sier han, antakelig med sitt vante glimt i øyet, at den nye versjonen bør bli Sveriges nye nasjonalsang.

- Denne nye nasjonalsangen er akkurat det vi trenger. Den gamle var kjedelig. Denne går rett inn. Jeg håper dette blir den nye. Det er på tide at det kommer en ny. Og hvem kan gjøre det om ikke Max Martin og Zlatan Ibrahimovic, sier Zlatan og smiler bredt.

Reklamefilmen har premiere i morgen kveld. Men allerede nå har Volvo publisert flere smakebiter fra videoen.  Her kan man se Zlatan ta hang-ups i bar, tatovert overkropp, slappe av foran peisen og dyrke sin store lidenskap - jakt i den svenske ødemarka.

- Jeg er fortsatt i lærlingfasen, men elsker å komme ut i stillheten. Komme til skogen der ingen kjenner meg igjen. For det tror jeg ikke at dyrene gjør, sier Zlatan i DI-intervjuet.

Også kona Helena og sønnene Maximilian og Vincent er med i reklamevideoen, og i en av teaserne barberer Zlatan hanekam-sveis på en av småguttene.

Videoen skal også inneholde et klipp der Zlatan hopper ned i et hull i isen. Og han skal altså etter sigende synge på den «nye nasjonalsangen».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!