Zlatan vil møte Hareide i Champions League

Hyller gamlekluben.

HJEMME: Zlatan Ibrahimovic har aldri spilt for Malmö på klubbens nye stadion, Swedbank Arena, men i 2010 var han der sammen med det svenske landslaget. Nå vil han tilbake igjen - i Champions League. Foto: Andreas Hillergren / NTB Scanpix
HJEMME: Zlatan Ibrahimovic har aldri spilt for Malmö på klubbens nye stadion, Swedbank Arena, men i 2010 var han der sammen med det svenske landslaget. Nå vil han tilbake igjen - i Champions League. Foto: Andreas Hillergren / NTB ScanpixVis mer

MALMÖ (Dagbladet): Åge Hareide og Malmö imponerte stort da de slo ut Sparta Praha i Champions Leauge-kvalifiseringa i går kveld. Fjorårets svenske seriemester tapte 2-4 i Tsjekkia, men Markus Rosenberg scoret de nødvendige to målene på hjemmebane, samtidig som Hareides menn holdt tett bakover. 

- Det er lenge siden jeg har scoret to så viktige mål, sa Rosenberg til SportExpressen.se.

Dermed er de lyseblå fra Skåne klare for playoff-runden i verdens gjeveste turnering. Uansett utfall i den, kommer Malmö til å gå inn i gruppespillet i en europeisk konkurranse til høsten - noe som betyr flere titalls millioner på bok.

- Håper vi møtes Noe annet som kan bety kroner i klubbkassa, ville vært om Malmö kommer seg til Champions League og havner i gruppe med PSG.

Der spiller nemlig Zlatan - én av verdens beste fotballspillere, født og oppvokst i Rosengård i Malmö. Ibrahimovic slo gjennom som unggutt i MFF på 90-tallet, før han dro videre til Ajax. Siden har han spilt for storklubber som Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og nå franske PSG: 

Etter Hareides noe sensasjonelle opphenting mot Sparta Praha i går kveld, kom Zlatan med en hyllest av moderklubben på sin app, Zlatan Unplugged. 

- Gratulerer til MFF, laget, supporterne og Malmö som by. Jeg er glad på deres vegne. Jeg vil se dere i Champions League, og håper vi møtes. Hvis ikke sees vi på scenen under den svenske fotballgallaen med hvert vårt trofé i hånda, skriver 32-åringen. 

Zlatan er en evig legende på Swedbank Arena, selv om han aldri har spilt for Malmö på den nye arenaen. I presserommet under tribunen henger det flere bilder av en purung tekniker med den karakteristiske sveisen han hadde i sine yngre dager. Ved resepsjonen er et eget møterom viet signerte drakter klubben har fått av Zlatan fra klubber han har spilt i. 

Hareide tviler på comeback Da Dagbladet møtte Malmö-trener Åge Hareide i Sverige forrige uke, skrøt nordmannen uhemmet av det som må være klubbens største profil gjennom tidene. 

- Han er en fantastisk idrettsmann. Ikke bare fysikken, men også de tekniske detaljene, og koordinasjonen han viser. Det er rått å se på til tider, sier Hareide. 

- Tror du han kommer tilbake til Malmö for å avslutte karrieren?

- He-he, han jo en svær villa rett borti her. Men jeg tror ikke han kommer tilbake hit som spiller. Det kan jeg ikke tenke meg at han bruker tid på.

PS! I playoff-runden venter ett av følgende fem lag for Hareides Malmö: APOEL (Kypros) BATE Borisov (Hviterussland), Red Bull Salzburg (Østerrike), Ludogorets (Bulgaria) eller Steaua Buchuresti (Romania). Sistnevnte slo som kjent ut Strømsgodset tidligere i turneringa.