Zlatan vil spille sammen med Zlatan

Muslimovic vil spille for det svenske landslaget.

(Dagbladet.no): Zlatan Ibrahimovic kan få en barnomskompis på laget i VM.

Svensk-bosnieren Zlatan Muslimovic har nemlig søkt Fifa om å få lov til å representere Sverige på senior-landslagsnivå, skriver Expressen.

Får han søknaden innvilget, vil han forsøke å overbevise den svenske landslagsledelsen om at han er god nok for en plass i VM-troppen. Skulle han klare det, kan Sverige stille med dobbelt Zlatan på topp.

- Det hadde vært heftig, sier Zlatan Muslimovic, som i likhet med navnebroren har scoret tre mål i italiensk Serie A denne sesongen.

Spilte sammen som unge

Han fikk et slags gjennombrudd i Italia med storspill to scoringer mot Empoli i går.

Zlatan og Zlatan spilte sammen i Malmö-klubben FBK Balkan i unge år. Begge er født i 1981, og har bosniske foreldre.

Mens Ibrahimovic, som er født i Malmö, har blitt Sveriges største landslagsstjerne de siste årene, valgte Muslimovic, som har dobbelt statsborgerskap, å representere Bosnia-Herzegovinas på U21-nivå.

GJENNOMBRUDD: Zlatan Muslimovic (t.h.) scoret to mål for Messina mot Empoli i går. Her gratuleres han av lagkameraten Alessandro Parisi. Foto: AP/Scanpix
GJENNOMBRUDD: Zlatan Muslimovic (t.h.) scoret to mål for Messina mot Empoli i går. Her gratuleres han av lagkameraten Alessandro Parisi. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Nå ønsker han å skifte nasjon før han landslagsdebuterer på seniornivå, og søknaden ligger nå hos Fifa. Avgjørelsen er ventet i løpet av en måned, skriver Expressen.

- Jeg tror det går gjennom. Deretter er det opp til meg selv. Jeg må få en fast startplass i Messina og vise at jeg har kvaliteter for det svenske landslaget, sier han.

- Kjennes i hjertet

Zlatan Muslimovic var innom IFK Göteborg, før han i ung alder ble hentet til Italia. I fjor var han med å spille Rimini opp i Serie B. Han eies av Udinese, men er utleid til Messina.

I går ble han trukket fram som kampens hovedperson av sportsavisa Gazzetta dello Sport.

- Dette har jeg ventet på i mine fem år i Italia. De to målene kjennes i hjertet, forteller Zlatan.

Aftonbladet hevdet i september at Zlatan Ibrahimovic hadde uttalt at han helst ønsket å spille for det bosniske landslaget. Artikkelen provoserte den svenske superspissen voldsomt.

- Det er helt sykt, og det nevnes navn på ungdomstrenere som jeg aldri har hørt om. Navn på personer i Bosnias fotballforbund jeg aldri har møtt. Jeg har ikke snakket med Aftonbladet på to år og kommer aldri til å gjøre det heller, sa Ibrahimovic til Expressen.

Nå kan Zlatan og Zlatan bli gjenforent likevel. I gult og blått.

VIL SPILLE FOR SVERIGE: Zlatan Muslimovic har representert Bosnia på U21-nivå. Nå vil han skifte til Sverige før seniordebuten. Drømmen er å spille VM allerede til sommeren.
MER KJENT ZLATAN: Juventus-spiss Zlatan Ibrahimovic kontrollere ballen foran Palermos Mariano Gonzalez.