Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan viste storhet da debutanten ble skjelt ut mot Tyskland

- Jeg ville vært så forbannet, sier Nannskog.

VISTE SEG SOM EN EKTE KAPTEIN: Mens lagkameratene enten skjelte på debutant Tobias Sana etter kjempemissen på stillingen 3-4, eller gjemte ansiktet i fortvilelse, la Zlatan armen rundt unggutten og oppmuntret ham. - Han scoret et mål og gjorde noen fine greier, men den gesten var den fineste, mener Anders Svensson. Foto: EPA/KAY NIETFELD
VISTE SEG SOM EN EKTE KAPTEIN: Mens lagkameratene enten skjelte på debutant Tobias Sana etter kjempemissen på stillingen 3-4, eller gjemte ansiktet i fortvilelse, la Zlatan armen rundt unggutten og oppmuntret ham. - Han scoret et mål og gjorde noen fine greier, men den gesten var den fineste, mener Anders Svensson. Foto: EPA/KAY NIETFELD Vis mer

(Dagbladet): De færreste betviler Zlatan Ibrahimovics fantastiske fotballtalent, men supersvensken blir jevnlig stemplet som en arrogant klyse med oppblåst ego.

- Jeg har ikke sansen for ham i det hele tatt. Jeg har lest boka hans, og jeg synes han er ufordragelig. Alle dere der hjemme kommer til å tvitre at jeg er en tosk, men Zlatan er en tosk, buldret Jahn Ivar «Mini» Jacobsen i en fotballsending på TV 2 for snaue to uker siden.

- Viste at han er en virkelig kaptein
I går kunne imidlertid ingen beskylde PSG-spissen for å mangle folkeskikk og empati.

Seks minutter gjensto av ordinær tid i bortekampen mot Tyskland, der Sverige var i ferd med å gjennomføre en av de mest oppsiktsvekkende snuoperasjonene vi har sett i internasjonal toppfotball. 0-4 etter drøye 60 minutter hadde blitt til 3-4, og Sverige trengte bare ett mål for at bragden var et faktum.

Så fikk debutant og innbytter Tobias Sana en eventyrlig mulighet (se bildeserie her), etter bare noen minutter på banen. Johan Elmander stresset keeper Manuel Neuer til å gjøre en feil, snappet til seg ballen og trillet den ut til 23-åringen fra Ajax.

En tysk utespiller sto på femmeteren - ellers var målet ubevoktet - men med en av sine aller første ballberøringer satte Sana ballen svakt over.

Kim Källström sprang bort til unggutten og ga ham ei skyllebøtte. Johan Elmander gjemte ansiktet i hendene. Zlatan? Han gikk bort og la armen rundt en fortvilet Sana, og kom med noen oppmuntrende ord.

LYKKELIG SLUTT: Tobias Sana slapp å deppe lenge over sjansen han sløste vekk, da Rasmus Elm dukket opp på overtid og banket inn 4-4 mot Tyskland i Berlin. Foto:  REUTERS/Fabrizio Bensch
LYKKELIG SLUTT: Tobias Sana slapp å deppe lenge over sjansen han sløste vekk, da Rasmus Elm dukket opp på overtid og banket inn 4-4 mot Tyskland i Berlin. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch Vis mer

- Ibra viste at han er en virkelig lagkaptein. Han kom og støttet meg der, sier Sana ifølge Aftonbladet.

Midtbanespiller Anders Svensson var imponert over Zlatan etterpå.

- Jeg sa til Zlatan at jeg syntes det var en veldig fin gest. Han gjorde et mål og noen fine greier, men ellers synes jeg nesten at det var det fineste Zlatan gjorde, sier han.

Raserte nesten stua
Sana slapp uansett å tenke altfor mye på missen i går kveld - for Sverige fikk sin utlikning i det andre overtidsminuttet. Zlatan vant en duell mot Per Mertesacker og Rasmus Elm gjorde den utrolige snuoperasjonen komplett.

I stua hjemme i Sverige eksploderte Daniel Nannskog i jubel - minutter etter at han nesten raserte det samme rommet.

- Det var mye innlevelse, jeg hoppet og spratt rundt. Da Tobias Sana fikk åpent mål og bommet holdt jeg på å kaste ut både data og TV. Jeg skrek, jeg var så forbannet.

- Ville du gjort som Källström om du var utpå der i går, tror du?

UVIRKELIG: Rasmus Elm har nettopp utliknet. Tyskerne kan knapt tro det. Det kan neppe svenskene heller. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
UVIRKELIG: Rasmus Elm har nettopp utliknet. Tyskerne kan knapt tro det. Det kan neppe svenskene heller. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

- Jeg ville nok vært like forbannet som ham, jeg ville nok dessverre ikke greid å holde meg kald. Det er så mye adrenalin og vinnervilje, og da er det lett å skrike ut noe. Men det Zlatan gjorde var en jævla fin greie, han tok vare på Sana. Det var herlig å se. Det virker som han modnes hele tida, sier Nannskog til Dagbladet.

Han måtte gå i dusjen etter kampslutt, gjennomvåt av svette.

- Jeg måtte roe meg det, det føltes som om jeg hadde spilt selv, sier Nannskog.

- 1-4 var et trøstemål, 2-4 føltes også som et trøstemål, før håpet ble tent på 3-4. Men jeg var fortsatt skeptisk til at det skulle gå. Men da 4-4 kom var det helt utrolig, helt sinnssykt. Å gjøre det mot et lag som Sveits eller et annet «mellomland» er en ting, men å gjøre det mot Tyskland i Berlin... det er så sykt.

- Hva var det som skjedde med Sverige - og Tyskland - fra 1. til 2. omgang?

- Etter pause våget plutselig Sverige, mens Tyskland så jævla redde ut da det kom to kjappe baklengs. Før pause var det ingenting som fungerte for Sverige. Tyskland presterte absolutt verdensklasse, beholdt ballen når de skulle, angrep når de skulle - Sverige møtte rett og slett overmakten. Men så sprer det seg en usikkerhet når Sverige scorer. Da er det gjerne vanskelig å komme inn i det igjen, og holde konsentrasjonen oppe, sier Nannskog.

En av Zlatans største opplevelser
Zlatan selv brukte store ord i går, om at det var en av hans største opplevelser på fotballbanen.

MÅTTE DUSJE ETTER KAMPEN: - Det føltes som om jeg hadde spilt selv, sier Daniel Nannskog. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
MÅTTE DUSJE ETTER KAMPEN: - Det føltes som om jeg hadde spilt selv, sier Daniel Nannskog. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg vet ikke om det lar seg forklare. Men vi klarte det. Det var elleve nye spillere som kom ut i annen omgang. Som lag er nok dette en av de største opplevelsene jeg har vært med på, sa spissen.

Det er uttalelser som gjør Nannskog glad.

- Det er herlig at han sier det, det betyr at han tar det svenske landslaget på høyeste alvor. Det virker som at han virkelig trives med Erik Hamrén, de to er en god match. Sverige trenger en glad Zlatan som brenner for landslaget, sier han.