Zlatan vraket fra Barca-troppen

Avtalen med Milan skal være i boks.

TRENTE MED BARCA: Zlatan Ibrahimovic deltok på Barcelona-treningen i går, to dager før seriestart. Men han er ikke med i troppen som ble tatt ut lørdag formiddag. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
TRENTE MED BARCA: Zlatan Ibrahimovic deltok på Barcelona-treningen i går, to dager før seriestart. Men han er ikke med i troppen som ble tatt ut lørdag formiddag. Foto: ALBERT GEA/REUTERSVis mer

||| (Dagbladet): Denne uka har ryktene om Zlatan Ibrahimovics overgang fra Barcelona til AC Milan blitt stadig heitere.

I går ble det kjent at de to klubbene kom til enighet om en overgangssum - og samtidig som svensken trente med Barca på Joan Gamper, satt hans agent Mino Raiola i forhandlingsmøter.

Den siste tida har alt vært opp til Zlatan selv.

- Jeg kommer ikke til å presse ham til en beslutning. Han er 1,96 høy og mye sterkere enn meg, sa Raiola ifølge Expressen i går.

365 dager i Barca I natt ble partene ifølge Gazzetta dello Sport enige om hvordan overgangen skal løses - nøyaktig etter år etter at Zlatan Ibrahimovic ble presentert som Barcelona-spiller.

Noen timer før disse opplysningene - etter det siste møtet med Milans visepresident Adriano Galliani i den katalanske byen - sa Railoa:

- Barnet er ikke født ennå, men vi er i den åttende måneden.

AGENT: Zlatans agent gjennom mange år, Mino RaiolaFoto: ALBERT GEA/REUTERS
AGENT: Zlatans agent gjennom mange år, Mino RaiolaFoto: ALBERT GEA/REUTERS Vis mer

Nå tyder alt på at det er snakk om en utlånsavtale, hvor Milan ifølge Gazzetta dello Sport må kjøpe svensken i løpet av tre år eller betale en større sum til katalanerne. Totalpakka skal koste Milan rundt 30 millioner Euro. Det er planlagt et nytt møte klokka 16.30 i dag, hvor de siste detaljene skal gjennomgås.

Zlatan trente ifølge Expressen.se med Barcelona også lørdag morgen, men han er ikke med i troppen som skal møte Racing Santander i serieåpningen søndag.

Endrer maktbalansen De fleste holder i utgangspunktet Inter som favoritter i Serie A nok en gang, selv om suksesstrener José Mourinho er borte fra klubben. Med Zlatan på laget kan det derimot bli jevnere enn antatt.

- Ibrahimovic kan forandre maktbalansen og ta Milan opp på samme nivå som Inter, sier Roma-trener Claudio Ranieri ifølge nyhetsbyrået ANSA.

Også Milan-trener Massimiliano Allegri understreker betydningen av Ibra på laget.

- Han er en viktig spiller og vil komplettere et allerede sterkt angrep. Vi tar et stort kvalitetssprang med ham. Jeg har snakket med ham på telefon og han gleder seg til å komme hit, sier Allegri.

Som ikke trenger å være redd for at Zlatan ikke skal finne seg til rette i byen. Tre år i Inter sørger for at svensken kjenner godt til restaurantperlene i Milanos sidegater.

Agentstrid Milan får også en mann som tar med seg vinnerkultur fra flere hold. Ibrahimovic har seks seriemesterskap i tre land - Nederland (Ajax), Italia (Inter) og Spania (Barcelona) - de siste ni åra.

Samtidig som overgangen gikk i boks brøt det også ut full strid mellom Barcelona og Zlatan-agent Mino Raoila. Agenten gikk tidlig fredag hardt ut mot trener Pep Guardiola - noe som førte til at Barca la ut en melding på sin hjemmeside hvor klubben tar kraftig til motmæle.

I forbindelse med helgas seriestart i Italia og Spania, har Dagbladet hatt nettmøte med Serie A- og La Liga-ekspertene til Canal+. Her kan du lese svarene:

Andreas Stien-Leenderts og Lars Tjærnås om La Liga

Per-Jarle Heggelund om Serie A