Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan vurderer å droppe Sverige

Sier som Carew.

KREVER MYE: Zlatan Ibrahimovic har spilt to verdensmesterskap og ett europamesterskap for Sverige, men nå merker Barcelona-spissen at det tar på å kombinere en klubbhverdag på det absolutte toppnivå med en landslagskarriere. Foto: SCANPIX/REUTERS/Laszlo Balogh
KREVER MYE: Zlatan Ibrahimovic har spilt to verdensmesterskap og ett europamesterskap for Sverige, men nå merker Barcelona-spissen at det tar på å kombinere en klubbhverdag på det absolutte toppnivå med en landslagskarriere. Foto: SCANPIX/REUTERS/Laszlo Balogh Vis mer

Zlatan Ibrahimovic landslagskarriere kan gå mot slutten.

Ibrahimovic har tidligere antydet at det stadig blir tøffere å kombinere landslagsspill med klubbfotballens mange kamper og krav.

Tidligere i år uttalte han også at han vurderte å gi seg i blått og gult.

Foran onsdagens kamp mot Malta, kom temaet opp på nytt.

- Jeg vet ikke. Vi har et VM å komme til. og vi får nok diskutere det etter VM-sluttspillet, sier Ibrahimovic.

Ekstremt mange kamper

Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck har full forståelse for stjernespissens tanker om sitt framtidige rolle på landslaget.

- Det er ikke noe jeg har gått og tenkt på, hvilke spillere som fortsetter eller ikke, men alle når jo til slutt en grense for hvor lenge man orker. Roland Andersson (Sveriges assistenttrener) og jeg satt og så på terminlista her om dagen. Barcelona har to kamper i uka fram til vi samles foran oppgjørene mot Danmark og Albania. Går de langt i nasjonale og internasjonale cuper så spiller de ekstremt mange kamper, og man kommer til en grense, sier Lagerbäck, og fortsetter:

- Det hadde vært usedvanlig kjedelig hvis han skulle bestemme seg for å slutte. Han er virkelig en verdensstjerne, og viktig for svensk fotball Jeg både tror og håper at han ikke gjør det. Jeg vil gjerne fortsette å se Zlatan på landslaget.

Konsentrerer seg om VM

Nå er Ibrahimovic imidlertid helt og fullt klar for å hjelpe hjemlandet til VM i Sør-Afrika neste år. Svenskene har slitt i kvalifiseringen, men lørdagens borteseier i Ungarn etter en avgjørende Ibrahimovic-scoring på overtid har gitt troen tilbake til våre naboer i øst.

- Jeg liker ikke å snakke om meg selv, men hvis vi sier som så: For en spiller på mitt nivå er det viktig å spille VM. Alle store spillere vil spille i VM, og alle store spillere skal spille der. Jeg har fått oppleve to VM og to EM, og det er klart at man vil oppleve ett til, sier Ibrahimovic, og legger til:

- Jeg gjør alt for å spille VM, men alle kommer ikke dit. Jeg vet ikke hvor mange sluttspill jeg har igjen, men jeg vil gripe sjansen og gjøre alt for å komme til VM.

Barcelona-spilleren har aldri vært i tvil om at Sverige skal klare å kvalifisere seg.

- Aldri tvilt. Jeg har ikke en gang tenkt på den saken. Så lenge vi har en sjanse gjør vi alt for å ta den. Hittil har vi lyktes med å ta oss til alle sluttspill, men det blir vanskeligere og vanskeligere, sier Ibrahimovic, og peker på at lag som Portugal og Argentina kan havne utenfor det gode selskapet neste sommer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling