Zlatans agent: - Slå sammen Milan og Inter

Raiola sparer som vanlig ikke på kruttet.

Milans president Silvio Berlusconi, Milan's sportsdirektør Adriano Galliani, Zlatan Ibrahimovic og Mino Raiola på San Siro i 2010. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Milans president Silvio Berlusconi, Milan's sportsdirektør Adriano Galliani, Zlatan Ibrahimovic og Mino Raiola på San Siro i 2010. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

(Dagbladet): Det er ikke første gang Zlatan Ibrahimovic' agent, Mino Raiola, er ute og slenger med leppa i mediene.

Denne gangen er det La Gazzetto dello Sport som har fått den kontroversielle italineren i tale.

Raiola mener at to av Italias virkelige fotballstorheter bør slå seg sammen, i stedet for å rivalisere.

- Sitasjonen er tøff for italiensk fotball. I stedet for at Milan og Inter skal bli nødt til å selge sine klubber, bør de slå seg sammen. Én sterk klubb er bedre enn to, sier han.

Raiola, som tidligere har vært under etterforskning for uregelmessigheter i enkelte overganger, skaffer seg neppe noen nye venner i motebyen med utsagnet.

Men han stopper ikke der. For sikkerhets skyld tar han med innbyggerne i Den evige by i samme slengen.

- Lazio og Roma bør gjøre det samme. Det er akkurat det samme som gjelder der.

- Dement diktator
Som sagt er dette ikke første gang Raiola er ute og slenger med leppa. Så sent som i vår ble han straffet av FIFA for å ha kalt Sepp Blatter en «dement diktator».

- Det viser hvor inkompetent han (Platini) er. Platini har aldri gjort noe viktig for fotballen. Hvis jeg var Uefa-president ville jeg publisert Uefas økonomi, offentliggjort hvor alle pengene går og alle avgjørelser skulle blitt tatt ved avstemming. Akkurat nå eksisterer ikke noe av dette i Uefa eller Fifa, sa Raiola den gang.

Han har også kommet med ønsker om å utestenge Howard Webb fra fotballdømming på livstid. Hvorfor? Fordi han sa at han ikke så Raiolas klient Mario Balotelli tråkke på Scott Parker.

- Dommeren så alt, for han snakket med Mario etterpå. Slik jeg ser det, må denne dommeren utestenges på livstid fordi han ikke forteller sannheten.

POPULÆR I PRESSEN: Mino Raiola er ikke kjent for å spare på kruttet, og pressen vet å stille ham de rette spørsmålene. Foto: REUTERS/Albert Gea
POPULÆR I PRESSEN: Mino Raiola er ikke kjent for å spare på kruttet, og pressen vet å stille ham de rette spørsmålene. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer