Fransk media hevder Zlatan er klar for LA Galaxy

Zlatans agent utelukker ikke USA-overgang

Zlatans agent Mino Raiola utelukker ikke en overgang til MLS, men sier at stjernen ikke har noe hastverk med å bestemme seg.

PÅ VEI TIL USA?: Fransk media hevder i dag at Zlatan Ibrahimovic allerede har skrevet under for LA Galaxy. Agent Mino Raiola sier svensken fortsatt ikke har bestemt seg. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS
PÅ VEI TIL USA?: Fransk media hevder i dag at Zlatan Ibrahimovic allerede har skrevet under for LA Galaxy. Agent Mino Raiola sier svensken fortsatt ikke har bestemt seg. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLISVis mer

(Dagbladet): Den svenske stjernespissen har vært linket til en overgang til LA Galaxy denne vinteren, og franske L’Equipe hevder onsdag at en kontrakt mellom partene allerede er underskrevet. Om vi skal tro Raiola er dette altså ikke tilfelle enda.

- Jeg er avslappet. Han er i god form og har tre eller fire måneder på seg til å bestemme hva han vil gjøre, sier Raiola til italienske Mediaset.

På direkte spørsmål om en overgang til USA, sier agenten at Zlatan kan gå dit om han vil det selv.

Zlatan var også ryktet til USA i sommervinduet, men endte opp med å signere en ny ettårskontrakt med Manchester United. Denne sesongen har han imidlertid bare vært på banen syv ganger for United, etter å ha slitt med en kneskade han først pådro seg i april i fjor.

Mourinho vil ikke stå i veien

På en pressekonferanse mandag understreket United-manager Jose Mourinho at han ikke hadde snakket med svensken om noen overgang, men sa også at klubben ikke ville stå i veien om han ønsket seg bort.

- Zlatan er inne i det siste året av kontrakten sin. Dersom det stemmer at han ønsker seg en fremtid i en annen klubb i et annet land er vi her for å hjelpe, ikke for å gjøre livet hans vanskelig.

Galaxy-trener Sigi Schmid har heller ikke ønsket å bekrefte at klubben er nære ved å signere Ibrahimovic.

- Det har vært snakk om dette før, og er noe som kan komme opp på nytt, sa Schmid på lagets treningsleir i Arizona.

- Jeg vet ikke hva som ligger i det. Om det var noe der er jeg sikker på at vi ville visst det. For øyeblikket er det bare rykter.

Kan bli lagkamerat med nordmenn

LA Galaxy har vært aktive på overgangsmarkedet i det siste etter en skuffende sesong i fjor der de endte helt sist i ligaen. Dersom Zlatan blir klar for klubben vil han bli lagkamerat med nordmennene Ola Kamara og Jørgen Skjelvik, som begge har blitt klare for klubben i løpet av vinteren.

Selv om overgangsvinduet i en rekke europeiske ligaer stenger i dag, trenger ikke det ha noe å si for en eventuell Zlatan-overgang. Vinduet i USA åpner ikke offisielt før 7. februar og er åpent fram til 1. mai.