TAKKET FOR SEG: Zlatan Ibrahimovic kommer med en kjærlighetserklæring til det svenske folk etter karrierens siste landskamp. Foto: NTB Scanpix
TAKKET FOR SEG: Zlatan Ibrahimovic kommer med en kjærlighetserklæring til det svenske folk etter karrierens siste landskamp. Foto: NTB ScanpixVis mer

Zlatans emosjonelle farvel rører en hel nasjon: - Jeg elsker dere

Fra gettoliv til stjernestatus.

(Dagbladet): 116 landskamper og 62 mål med flagget på brystet. Flere av dem totalt avgjørende. Mange av dem magiske. Noen av dem utrolige.

Zlatan Ibrahimovic satte i går punktum for tidenes landslagskarriere av en svensk fotballspiller. Utropstegn er kanskje mer riktig enn punktum. For det meste Zlatan gjør, både på og utenfor banen, vekker oppsikt.

Z-tegnet assosieres mer med Zlatan enn romanfiguren Zorro nå. Zlatan er den umaskerte helten, som startet livet som en pøbel og urokråke i det han omtaler som «gettoen Rosengård».

I et kort, men likevel intenst og emosjonelt innlegg, skriver 34-åringen følgende på Facebook:

- Jeg kom fra dette stedet folk kaller «gettoen Rosengård», erobret Sverige og gjorde det til mitt land. På min måte. Jeg er Sverige. En stor takk til det svenske folk – uten dere kunne jeg aldri oppnådd drømmene mine. Dere vil alltid være i mitt blågule hjerte. Jeg elsker dere, skriver Zlatan.

Det vekker sterke følelser. I kommentarfeltet hylles legenden. Zlatan vil bli savnet.

- Han er unik

Landslagssjef Erik Hamrén tror aldri Sverige vil få en ny Zlatan.

TAKKER FANSEN: Zlatan Ibrahimovic takker det svenske folk. Foto: NTB Scanpix
TAKKER FANSEN: Zlatan Ibrahimovic takker det svenske folk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nei, det tror jeg ikke. Han er unik. Jeg håper at vi kan finne noen andre spillere som kan være veldig gode for Sverige. Men jeg tror ikke et lite land som Sverige kan finne en ny spiller som Zlatan, sier Hamrén til Expressen.

- Zlatan er en fantastisk spiller og person. Han fortjener all hyllest kan han få og kommer til å gjøre store ting framover også i klubbfotball, supplerer Belgia-stjerna Eden Hazard.

Zlatans tale

Landslagskarrieren kunne ha fortsatt noen dager til om superstjerna fikk godkjent det målet han skulle ha hatt. Derfor var svenskene rasende etter gårsdagens tap mot Belgia.

Men raseriet var fånyttes. Etter den sure nedturen holdt Zlatan en takketale hvor han rundet av tidenes beste svenske landslagskarriere med stil.

- Den svenske landslagstrøya kommer jeg til å savne. Det er noe jeg har vært stolt over: å bære den og representere Sverige. Det kommer til å kjennes tomt i begynnelsen, sa Zlatan ifølge Aftonbladet.

- Men landslaget kommer til å spille igjen uten meg. 15 år på landslaget er over. Jeg har fått være kaptein. Jeg kom fra lille Rosengård og gjorde Sverige til mitt land, avslutter tidenes beste svenske fotballspiller.

MANGE TILBUD: Det er fortsatt uvisst hvor den svenske stjernespilleren vil fortsette sin fotballkarriere, men la ikke skjul på at han har mange alternativer å velge mellom. Video Scanpix TT Vis mer