Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatans Galaxy-bombe: - Skulle skjedd før

Trente med laget for første gang fredag kveld. Holdt deretter sin første pressekonferanse. - Det blir ikke alltid som du har tenkt deg.

GLEDER SEG: Zlatan Ibrahimovic (til høyre) er på plass i Los Angeles Galaxy. Foto: NTB scanpix
GLEDER SEG: Zlatan Ibrahimovic (til høyre) er på plass i Los Angeles Galaxy. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (36) hadde fredag kveld, norsk tid, sin første trening med Los Angeles Galaxy. Svensken avsluttet kontrakten med Manchester United for ei uke siden etter enighet med manager José Mourinho.

Nå venter en nytt eventyr i Galaxy. Der blir Zlatan lagkamerat med blant andre den norske landslagsspissen Ola Kamara (28). Klubben tvitrer et bilde hvor de to hilser på hverandre.

Den svenske avisa Aftonbladet skriver om «lagets märklige hyllning til Ibra». På treningsfeltet stilte spillerne seg opp. Så løp Zlatan gjennom en tunnel av spillere som klappet på ham.

- Deretter tok Zlatan ordet. Det så ut som om han presenterte seg selv, skriver Aftonbladet.

Pressekonferanse

På en pressekonferanse seinere på kvelden var 36-åringen svært offensiv:

- Denne overgangen skulle skjedd for et par år siden. I mitt hode var jeg her, jeg ville komme hit - men det ble ikke sånn. Det blir ikke alltid som du har tenkt deg. Men det føles bra å være her nå. Endelig.

Zlatan var i Manchester United fra 2016 til 2018. Om alderen sa han på fredagens pressekonferanse:

- Jeg føler meg ung. Jeg har sagt det før at jeg føler meg som Benjamin Button: Jeg ble født gammel og kommer til å dø ung. Ikke vær urolig for alderen min. Da jeg kom til England, sa alle at jeg var gammel, at jeg kom i en rullestol. Men jeg erobret England og fløy derifra. Jeg vet hva jeg kan. Løven er sulten.

Zlatan kan få debuten sin allerede lørdag kveld. Da tar Galaxy imot byrivalen Los Angeles FC i Major League Soccer.

Toårskontrakt

Han har skrevet under på en toårskontrakt med klubben fra den amerikanske vestkysten. Det snakkes om en totallønn på rundt 23 millioner kroner.

Trolig ville han fått det mangedobbelte i Kina, men Zlatan mente tida nå var moden for USA.

- Han er tøff, han er en stor mann, han er sterk, han er rask og han avslutter bra. Han har alt. Forhåpentligvis er han i god form og klar for å kjøre, sa lagkamerat Ashley Cole etter fredagens trening.

FORNØYD: Zlatan Ibrahimovic har ikke spilt kamp for Manchester United siden desember. Han er åpenbart hissig på å komme i gang igjen. Her fra fredages løpsøvelse med Los Angeles Galaxy. Foto: NTB scanpix
FORNØYD: Zlatan Ibrahimovic har ikke spilt kamp for Manchester United siden desember. Han er åpenbart hissig på å komme i gang igjen. Her fra fredages løpsøvelse med Los Angeles Galaxy. Foto: NTB scanpix Vis mer

Karrieren er likevel åpenbart på hell. Dette var også noe José Mourinho kom innpå på en pressekonferanse fredag, før kampen mot Swansea lørdag.

- For meg er det alltid trist når store spillere nærmere seg slutten. Jeg husker den siste kampen til Luis Figo i Inter. Det er et av mine tristeste øyeblikk.

Mourinho fortsatte:

- Jeg er alltid lei meg når store spillere avrunder karrieren, eller når de går inn i sin siste fase. Europeisk fotball mister nå en stor spiller. Han vil aldri komme tilbake på det nivået han var.

I Sverige er det fortsatt en diskusjon om Zlatan bør bli en joker i sommerens VM-sluttspill i fotball. Slik situasjonen er i dag, tyder alt på at han ikke blir det. Sverige er i gruppe med Tyskland, Sør-Korea og Mexico. Selv sa Zlatan på pressekonferansen:

- Om Janne (Andersson, trener) trenger meg - og jeg er hundre prosent - så er døra åpen.

På husjakt

Zlatan og hans Helena Seger har vært på husjakt i Los Angeles en god stund. Ifølge ESPN er et av de mest bemidlede nabolagene i strøket - Bel Air - høyaktuelt.

- Los Angeles er en veldig fin by. Jeg har vært mye på ferie her. Det er laidback, sa Zlatan til Expressen i begynnelsen av mars.

FOLKSOMT: Galaxy-treninga var godt besøkt av pressefolk. Foto: NTB scanpix
FOLKSOMT: Galaxy-treninga var godt besøkt av pressefolk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ola Kamara - som selv ble Galaxy-spiller i januar - er henrykt over overgangen:

- Det er vanvittig å tenke på at jeg skal spille sammen med Zlatan og være i samme garderobe som ham. Han er en legende. Jeg tenker at jeg har mye å lære, sa Kamara til Dagbladet sist fredag. Da hadde han akkurat scoret tre mål for Norge i privatlandskampen mot Australia.

Konkurrent?

- Galaxy spiller 4-2-3-1. Du ser ikke på ham som en konkurrent?

- Du tenker litt på begge deler. Vi kan spille sammen. Eller han kan bli en sterk konkurrent, sier Kamara, som har ei fortid i Strømsgodset og Stabæk.

Fredagens Galaxy-trening foregikk i flott solskinn. Akkurat slik mange fotballspillere i sluttfasen vil ha det ...

Galaxy har spilt tre kamper av sesongen. Fasiten er seier, uavgjort og tap. Columbus Crew topper tabellen.

- Jeg har kommet for å vinne, sier Zlatan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!