VENDER HJEM: 25. november møter Zlatan Ibrahimovic barndomsklubben Malmö i hjembyen. Foto: Scanpix
VENDER HJEM: 25. november møter Zlatan Ibrahimovic barndomsklubben Malmö i hjembyen. Foto: ScanpixVis mer

- Zlatans hjemkomst blir som et statsbesøk

Store forventninger etter drømmetrekningen.

Åge Hareide, Jo Inge Berget, Zlatan Ibrahimovic og Malmö hadde en felles drøm før gårsdagens Champions League-trekning. Den handlet om at Zlatan skulle ta med seg sine franske lagkamerater i Paris Saint-Germain og vende hjem til Swedbank Stadion for et møte med barndomsklubben Malmö.

Og drømmen ble utrolig nok oppfylt. I gruppen havnet i tillegg Real Madrid og ukrainske Sjakthar Donetsk.

- Det var den vanskeligste trekningen vi kunne fått, men det er fantastisk at Zlatan kommer til Malmø. Det er det positive, men det blir tøffe kamper, veldig tøffe, sier Hareide til Expressen.

Blir intenst Nå er forventingene enorme foran Zlatans hjemkomst 25. november.

- Det kommer til å bli som et statsbesøk når Zlatan kommer til Malmö. Det blir som om paven vender tilbake til barndomsbyen. Det blir rødt teppe og blitzlampene vil være vendt mot han, sier Expressen-kommentator Robert Börjesson.

Zlatan er født og oppvokst i Malmø. Historien om hvordan svensken ble superstjerne til tross for en tøff oppvekst i den belastede bydelen Rosengård er velkjent. I Rosengård finnes det bare en gud. Og han heter Zlatan Ibrahimovic.

Samtidig er laget folket i byen støtter Malmö. Stadionet vil fylles med over 20 000 patriotiske supportere til møtet med PSG. Börjesson lurer derfor på hva som vil skje når kampen sparkes i gang.

- Hva skjer om Zlatan blir klippet ned etter fem minutter? Hvordan vil folk reagere da? Det er en mulig friksjon som kan oppstå som jeg er spent på, sier Börjesson.

- Fantastisk gruppe Med Real Madrid som et av de andre lagene i gruppa er Norges fire alibier i Malmö, Hareide, Berget, Magnus Wolff Eikrem og Andreas Vindheim, sikret flere store opplevelser den kommende høsten og vinteren.

Viasat-ekspert Morten Langli tror imidlertid de store opplevelsene blir flere enn poengene.

 - Jeg tror ikke Malmö får så mange poeng, men de får noen kule opplevelser. Det blir full stadion og økt verdi på spillerne deres hvis de gjør det bra, sier Langli til Dagbladet.

Håpet på lettere motstand Bekymringen over det skyhøye nivået på motstanderlagene deler også Malmös sportsdirektør Daniel Andersson.

- Det var noen andre grupper som var mer ønskelige, men det er ikke ofte vi får så store lag til Swedbank Stadion. Det er en enorm utfordring for spillerne, sier Hareides sjef til Expressen.

- Er det mulig å ta poeng hjemme mot de beste lagene?

- Absolutt. Sist sesong møtte vi Atlético Madrid og Juventus. Om vi skal sammenligne, er Real Madrid og PSG kanskje de et hakk hvassere. Sjakhtar er gjerne litt som Olympiakos, men vi får se, sier Andersson, vel vitende om at Malmö endte sist i fjorårets gruppe.

• Se alle CL-gruppene i egen faktaboks.