<b>UNITED-SVENSKER</b>: Zlatan Ibrahimovic har tidligere spilt for Manchester United, mens Victor Lindelöf er inne i sin beste periode i klubben. Foto: AFP ,PA Photos
UNITED-SVENSKER: Zlatan Ibrahimovic har tidligere spilt for Manchester United, mens Victor Lindelöf er inne i sin beste periode i klubben. Foto: AFP ,PA PhotosVis mer

Zlatans kyniske Lindelöf-råd: - Du er ikke her for å være venner med alle

Den svenske midtstopperen har hatt en voldsom oppsving under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Kanskje takket være råd fra Zlatan Ibrahimovic.

- Jeg sa: Hør her! Alle disse spillerne er dine konkurrenter, og du er her for å overleve. Du er ikke her for å være venner med alle. Du må prestere. Klubben kommer til å selge deg om du ikke gjør det. Det har de ingen problemer med.

Det skal Zlatan Ibrahimovic ha sagt til landsmann Victor Lindelöf, ifølge Aftonbladet.

Midtstopperen slet voldsomt i sitt første år i Manchester United. Han gjorde enkle feil og så redd ut. Mannen som hentet ham til Old Trafford, José Mourinho, fikk gjennomgå for å hente 25-åringen.

- Han hadde det tøft i begynnelsen. Han var snill mot alle. Men jeg tipper det er typisk svensk å være venn med mange med en gang du kommer til et nytt sted, sier Ibrahimovic.

Månedens spiller-kandidat

Denne sesongen har det imidlertid snudd for den svenske midtstopperen. Han fikk stadig mer spilletid under Mourinho, og tilliten beholdt han etter at portugiseren fikk sparken og Ole Gunnar Solskjær kom inn som midlertidig manager.

Til tross for at de røde djevlene allerede har sluppet inn flere mål hittil denne sesongen enn de gjorde i hele 2017/18-sesongen, har Lindelöf blitt rost opp i skyene av eksperter og britiske medier, og han ble attpåtil nominert til månedens spiller for januar, sammen med lagkamerat Marcus Rashford.

Da Manchester United reddet et dramatisk poeng mot Burnley, scoret svensken sitt første mål for klubben.

OPPSVING: Victor Lindelöf har levert varene under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Foto: Richard Seller, PA Photos.
OPPSVING: Victor Lindelöf har levert varene under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Foto: Richard Seller, PA Photos. Vis mer

- Det er ikke enkelt

Ibrahimovic, som spilte for Manchester United da Lindelöf ble hentet fra Benfica, har gjennom sin karriere representert storklubber som Juventus, Inter, Barcelona og PSG. Spissen, som nå er lagkamerat med Ola Kamara og Jørgen Skjelvik i amerikanske LA Galaxy, mener Lindelöf må lære seg å håndtere pressen og være profesjonell.

- Det er det jeg har gått igjennom i 20 år. Det har aldri handlet om «vanlige» klubber. Det er ikke enkelt, men nå får han kjenne på det, og forhåpentligvis fortsetter han å gjøre det bra.

Manchester United, som har vunnet åtte av de ni Premier League-kampene Solskjær har vært sjef i (ni av ti kamper, inkludert FA cup-seieren over Reading, journ.anm.), går nå en viktig måned i vente:

Førstkommende lørdag venter Fulham borte på Craven Cottage, før de blant annet skal møte PSG i Champions League og får besøk av Liverpool på Drømmenes Teater.

Klubben som nå ligger på 5.-plass i Premier League, trenger at Lindelöf fortsetter å overbevise dersom de skal henge med i kampen om en topp fire-plassering, som nok en gang ser ut til å bli et skikkelig rotterace.