Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatans monsterlønn nesten halvert etter nye skatteregler

Må betale 75 prosent i skatt.

TJENER MINDRE: Paris Saint-Germains Zlatan Ibrahimovic signerte en solid kontrakt da han ble klar for klubben i sommer. Nå mister han store deler på grunn av nye skatteregler, men tjener fortsatt mer enn de fleste andre. Foto:  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
TJENER MINDRE: Paris Saint-Germains Zlatan Ibrahimovic signerte en solid kontrakt da han ble klar for klubben i sommer. Nå mister han store deler på grunn av nye skatteregler, men tjener fortsatt mer enn de fleste andre. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic har startet bra i Paris Saint-Germain-trøya etter sommerens overgang fra Milan.

Zlatan står med fem mål på fire kamper - og skapte store overskrifter da han signerte for den franske klubben og fikk en superkontrakt.

Nå viser det seg at spissens superlønn nesten halveres, melder franske Le Parisien, ifølge Aftonbladet.

Da Zlatan ble klar for PSG ble det kjent at han tjener rundt 14 millioner euro i året. Det tilsvarer rundt 104 norske millioner etter dagens kurs, og betydde at han var den fotballspilleren i verden som tjente nest mest, kun slått av Samuel Eto'o i russiske Anzji.

Ny skatteregler i Frankrike betyr derimot at Zlatans lønn nesten halveres - og at han nå tjener rundt 66 millioner norske kroner i året. De ny reglene innebærer at de som tjener over én million euro i året må betale 75 prosent i skatt.

Skatteloven betyr at svensken faller forbi både Eto'o, Didier Drogba og Franck Ribery på lista over fotballspillerne som tjener mest.

SCORER: Zlatan Ibrahimovic har scoret fem mål i PSG. Foto:  EPA/STEPHANE REIX
SCORER: Zlatan Ibrahimovic har scoret fem mål i PSG. Foto: EPA/STEPHANE REIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media