KNUSTE GALATASARAY: Zlatan, Rooney, Martial og resten av Manchester United lurte Galatasaray inn i kampen. Og slo tilbake. Her etter Zlatans drømmescoring etter fire minutter. Foto: Reuters / Henry Browne
Livepic
KNUSTE GALATASARAY: Zlatan, Rooney, Martial og resten av Manchester United lurte Galatasaray inn i kampen. Og slo tilbake. Her etter Zlatans drømmescoring etter fire minutter. Foto: Reuters / Henry Browne LivepicVis mer

Zlatans perfekte United-debut

Drømmescoring for svensken i United-seier.

Manchester United - Galatasaray 5-2 (1-2)

(Dagbladet): Manchester United tok tidlig ledelsen, men Galatasaray viste at de ikke ble skremt av superstjerna Zlatan Ibrahimovic.

United på sin side, bare «lurte» Galatasaray inn i kampen.

Med Antonio Valencia som en av kveldens beste, snudde kampen tilbake, og United sendte Martin Linnes og Galatasaray hjem i skam.

Tross tidlig United-ledelse kunne Galatasaray fort vunnet kampen, men Antonio Valencia så både Zlatan, Wayne Rooney og Marouane Fellaini i feltet, og var dermed svært delaktig i at United snudde kampen tilbake i sin favør.

Perfekt Zlatan-start

Zlatan Ibrahimovic kunne ikke fått en bedre start i United-trøya, da han allerede etter fire minutter debuterte med en spektakulær scoring.

Først var han delaktig i å vinne ballen på midtbanen. Deretter ble ballen spilt ut på høyrekanten, før den ble sendt inn til Zlatan fra Antonio Valencia.

Han nølte ikke med å vise seg fram fra sin beste side, og i en blanding av brasse- og saksespark sendte han United til himmels.

– Det var en bra match, den første kampen i min nye klubb. For meg var det på hjemmebane i tillegg, og jeg fikk mitt første mål etter fire minutter, sa Zlatan til Kanal 5 etter kampen, ifølge Aftonbladet.

DRØMMESTART: Zlatan klinka til på denne måten, og sendte United tidlig i ledelsen. Foto: Reuters / Henry Browne
Livepic
DRØMMESTART: Zlatan klinka til på denne måten, og sendte United tidlig i ledelsen. Foto: Reuters / Henry Browne Livepic Vis mer

Snudde kampen

Det som kunne blitt en perfekt debutkamp ble fort et lite mareritt, for etter 22 minutter hadde Galatasaray blitt rundspilt nok.

Sinan Günüs utlikna for det tyrkiske laget da han fikk stå temmelig umarkert i feltet, men Zlatan var en liten tåspiss unna å klarere ballen foran David de Gea.

Drøye 20 minutter senere hadde det snudd totalt, da Armindo Bruma og Günüs spilte vegg og spilte ut United-forsvaret. Med fire forsvarsspillere rundt seg, klinka Bruma til og sendte Galatasaray opp i ledelsen.

United skulle gjerne hatt litt mer Zlatan-magi i andreomgangen, slik ble det ikke.

Svensken ble nemlig byttet ut til fordel for unggutten Marcus Rashford.

God Valencia

Ikke at det var noe dårligere for United-supporterne i grunn, for kveldens hjemmelag (på bortebane) slo kraftig tilbake uten den svenske superstjerna.

Med Antonio Valencia som assistent. Igjen.

Ti minutter ut i andreomgangen trakk Valencia ned mot kortlinja, og spilte ballen inn i feltet - slik han serverte Zlatan fire minutter ut i kampen.

Der kom Wayne Rooney i en heidundranes fart, og klinka ballen rett i mål.

Bare minutter senere var det Marcus Rashfords tur foran Muslera i Galatasaray-målet.

STRAFFE: Fernando Muslera felte Marcus Rashford på jakt etter ballen. Det endte med straffespark. Foto: Reuters / Henry Browne
Livepic
STRAFFE: Fernando Muslera felte Marcus Rashford på jakt etter ballen. Det endte med straffespark. Foto: Reuters / Henry Browne Livepic Vis mer

Rashford finta ut uruguyaneren og ble felt. Ikke overraskende var det Rooney som tok steget fram, og sendte United opp til 4-2.

At Rashford fikk æren for Uniteds straffe, ville nok ikke Valencia høre noenting om. For kun fire minutter etter straffen sendte Valencia igjen avgårde en fantastisk ball inn i feltet. Der ventet Fellaini, som knuste Martin Linnes i lufta og stanget ballen i mål.

Da knakk Galatasaray fullstendig sammen.

Mata-magi

Etter at José Mourinho kom til United, har det vært spekulert i om Juan Matas tid i klubben kan være over. For spanjolens del hjalp det nok veldig at han bidro både som regissør og avslutter i Uniteds 5-2-mål etter 75 minutter.

Først dribla han seg rundt to sjanseløse Galatasaray-spillere, før han la ballen ut til Carrick. Forsvarsspillerne så ut til å glemme Mata, som fikk ballen tilbake fra Carrick og sendte lærkula rett i mål.

For norske Martin Linnes og Galatasaray ble det en tøff dag på jobben. Linnes var ikke alene om å ikke få det helt til på banen, men uheldigvis for nordmannen lekte United-spillerne med både ham og resten av laget.

Heldigvis for Linnes og hans menn stoppet det på fem baklengsmål i Zlatans perfekte debutkamp i kveld.