SCORET IGJEN: AC Milans Zlatan Ibrahimovic traff blink, men BATE Barisov kom tilbake.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vasily Fedosenko
SCORET IGJEN: AC Milans Zlatan Ibrahimovic traff blink, men BATE Barisov kom tilbake.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vasily FedosenkoVis mer

Zlatans tredje CL-scoring ikke nok for Milan

Klarte bare uavgjort borte mot BATE Borisov.

Zlatan Ibrahimovic scoret sitt tredje mål i årets mesterliga, men det var ikke nok til å sikre seier over BATE Borisov og mesterligaavansement for egen maskin.

Et par omstridte dommeravgjørelser av den danske mesterligadebutanten Peter Rasmussen ga det hviterussiske hjemmelaget BATE Borisov utligning til 1-1 og ett poeng. Dermed måtte Milan håpe på hjelp fra Barcelona mot Viktoria Plzen tirsdag kveld for å kunne feire avansement to runder før slutt.

Milan-trener Massimiliano Allegri hadde sagt at laget skulle vinne for Antonio Cassano, som ligger på sykehus i Milano etter at han kollapset i helgen. Det har gått rykter om at han fikk et slag, men klubben motsier det og vil ikke gi noen diagnose før det er tatt flere prøver.

Det startet bra for Milano-klubben. Ibrahimovic både startet og avsluttet angrepet som ga 1-0-ledelse midt i første omgang. Svensken stjal ballen fra en sovende Marko Simic og løp inn i feltet i tide til å nå innlegget fra Robinho. Uten motspillere i umiddelbar nærhet hadde han en enkel jobb med å rulle ballen i lengste hjørne.

Milan feiret ved å løfte trøya til Kevin-Prince Boateng og vise Cassanos navn og trøyenummer 99.

Rett før pause skjøt Robinho i stolpen etter å ha rundet keeper. Milan presset på for å punktere spenningen, men med litt dommerhjelp kom vertene tilbake i kampen etter pause.

Artjom Kontsevoj gikk i bakken da han løp skulder ved skulder med Ignazio Abate i straffefeltet. TV-bildene viste at det var litt kontakt mellom de to, men ikke mye. Det var en strengt dømt straffe, som brasilianske Renan Bressan satte i mål.

Litt senere overså Rasmussen og hans linjemann en klar hands av Simic som hindret Milan-scoring da Boateng var gjennom. Der skulle det iallfall vært straffe.

BATE måtte vinne for å holde liv i sjansen til å gå videre, og skapte noen muligheter mot slutten, men jublet likevel for å ha tatt poeng fra italienerne.

(NTB)