Eliteserien, Viking

Zlatko Tripic returnerer til Viking

Daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, bekrefter at de er enige med den populære angriperen.

HELTEN: Zlatko Tripic scoret målet da Viking vant cupfinalen mot FK Haugeusnd i 2019. Foto: NTB/Scanpix.
HELTEN: Zlatko Tripic scoret målet da Viking vant cupfinalen mot FK Haugeusnd i 2019. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble nylig klart at 28-åringen og Göztepe var enige om å terminere sin avtale. Deretter har Viking og Zlatko Tripic blitt enige.

Det var Stavanger Aftenblad som først rapporterte om at returen er et faktum. Til Dagbladet bekrefter daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, nyheten.

- Det er klar nå at Tripic er frigjort fra Göztepe. Det er slik at han er på vei til Stavanger, og skal gjennomføre en medisinsk test. Dersom alt går etter planen blir han Viking-spiller, sier forteller Viking-direktør Eirik Bjørnø til Dagbladet.

BEKREFTER ENIGHET: Daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, bekrefter at Tripic returnerer til klubben. Foto: Carina Johansen / NTB
BEKREFTER ENIGHET: Daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, bekrefter at Tripic returnerer til klubben. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

- Vi er muntlig enige om hans personlige betingelse., fortsetter Viking-direktøren, som senere ikke ønsker å gå inn på noen av betingelsene i avtalen.

Dagbladet er uansett kjent med de samme opplysningene som Stavanger Aftenblad har meldt om. Nemlig at cupfinalehelten mot FK Haugesund signerer på en avtale over de neste fem årene.

Bjørnø uthever at de har jobbet med en avtale for å hente tilbake Tripic siden desember.

SEIER: En tydelig gira trener Ståle Solbakken gir gutta i garderoben en skikkelig jubeltale etter seieren mot Montenegro. Video: Fotballandslaget Facebook Vis mer

- Vi begynte med å undersøke muligheten om det kunne løse seg. Dersom det var det, så la vi en plan. Deretter har vi lykkes og det er utrolig gledelig, sier Bjørnø.

- Det forklarer hvor hjertet hans er, det er mørkeblått og det har sin plass i Viking, sier Bjørnø.

Den offisielle bekreftelsen på at Tripic er sluppet fra sin kontrakt i Tyrkia kom ettermiddagen mandag. De slapp en melding på Twitter om enigheten om å si opp kontrakten.

- En sånn prosess er alltid komplisert. Det er mange biter som skal falle på plass. Men vi forstod for en måneds tid siden at vi var på bølgelengde, sier Bjørnø.

- Deretter har Zlatkos rådgiver (Jim Solbakken, jour.anm) spilt en rolle i å bli enig inn mot den tyrkiske klubben, og siden har vi og Zlatko blitt enige, sier Bjørnø.

Tripic forlot Viking til fordel for nettopp Göztepe i januar 2020. Ifølge det tyrkiske fotballforbundets sider så skulle hans kontrakt med klubben ha gått ut ved månedsskiftet mai/juni 2021.

For Viking huskes Tripic først og fremst for sin cupfinalescoring mot FK Haugesund på Ullevaal i 1-0-seieren i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer