- Zola er førstevalg

Forventes å overta West Ham i dag.

(Dagbladet.no): Den tidligere Chelsea-stjernen Gianfranco Zola skal ifølge en rekke engelske medier nærmest være klar som ny manager i West Ham, og Daily Telegraph skriver at han forventes å bli tilbudt jobben i dag.  

Etter at Alan Curbishley i forrige uke overraskende valgte å si opp sin stilling i klubben, har det vært fire mann på ledelsens blokk over potensielle arvtagere.

Michael Laudrup, Slaven Bilic, Gianfranco Zola og Roberto Donadoni skal alle ha blitt kontaktet angående den ledige jobben.

Men etter at Laudrup valgte å overta russiske Spartak Moskva, og Slaven Bilic uttalte et ønske om å ta Kroatia til VM, skal det kun være de to tidligere italienske stjernespillerne som står igjen.

Og ifølge BBC Sport er det Zola som er det klare førstevalget.

- Vi er i samtaler med Gianfranco. Vi var veldig komfortable med de trenervalgene vi hadde, men Gianfranco var førstevalget, sier en kilde innad i klubben ifølge det engelske nettstedet.

Grunnen til at den nåværende italienske U21-treneren står øverst på listen skal være at han - i motsetning til Donadoni - har erfaring fra Premier League som spiller. Fra 1996 til 2003 nøt nemlig 42-åringen stor suksess i Chelsea.

- Det er sant at han ikke har noe erfaring som klubbtrener, men han kjenner Premier League veldig godt, sier kilden ifølge BBC.

NY WEST HAM-SJEF?:
Gianfranco Zola kan være på vei til å bli ny sjef i West Ham etter Alan Curbishleys avgang i forrige uke. Her fra hans tid som vellykket spiller i Chelsea. Foto: Max Nash, AP/SCANPIX
NY WEST HAM-SJEF?: Gianfranco Zola kan være på vei til å bli ny sjef i West Ham etter Alan Curbishleys avgang i forrige uke. Her fra hans tid som vellykket spiller i Chelsea. Foto: Max Nash, AP/SCANPIX Vis mer

Og legger til:

- Engelsken hans er veldig god, og han kan diskutere fotball med de engelske spillerne og inspirere dem. Han er kjent for å utvikle gode fotballspillere - noe som er veldig viktig for oss - og var åpenbart en verdensklassespiller. Rutinerte spillere ønsker å ha en trener de også kan respektere som en fotballspiller, kommenterer han.

West Ham skal i forrige uke hatt et lengre intervju med Zola, og i helgen skal klubbdirektør Scott Duxbury ha stilt opp i Roma for å holde et nytt møte med italieneren vedrørende den ledige stillingen.

Det spekuleres forøvrig i om Zola tar med seg sin gamle lagkamerat fra Chelsea-tiden, Pierluigi Casiraghi, til London som assistent om avtalen skulle komme i orden.

- Zola er førstevalg
Nummer to: Den tidligere italienske landslagssjefen Roberto Donadoni skal være interessert i å bli ny West Ham-manager, men ifølge en kilde i klubben skal han kun være nummer to på listen, bak Gianfranco Zola.