FØLER SEG DÅRLIG BEHANDLET: Gianfranco Zola mener Eidur Gudjohnsen oppførte seg dårlig da han valgte Tottenham foran West Ham. Foto:  REUTERS/Darren Staples
FØLER SEG DÅRLIG BEHANDLET: Gianfranco Zola mener Eidur Gudjohnsen oppførte seg dårlig da han valgte Tottenham foran West Ham. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

Zola klager på respektløs Gudjohnsen

- Jeg forventet bedre av ham.

||| (Dagbladet): Gianfranco Zola var lagkamerat med Eidur Gudjohnsen i Chelsea fra 2000 til 2003.

Men det gode forholdet de to en gang hadde har kjølnet i løpet av det siste døgnet, etter at islendingen i går vraket West Ham til fordel for Tottenham.

- Jeg er skuffet over Spurs og skuffet over Gudjohnsen. Jeg hadde forventet bedre oppførsel fra ham. Folk forteller meg at det er slik fotballen fungerer nå, men jeg forventer at mennesker jeg forholder meg til oppfører seg og viser respekt. Det var ikke tilfellet her. Men vi legger dette bak oss. Vi har mye vi ønsker å oppnå her denne sesongen, og vi kan fortsatt greie det, sier Zola ifølge nyhetsbyrået PA.

Gudjohnsen gjennomgikk en legesjekk med West Ham så seint som tirsdag, og i samtalene med Zola fikk italieneren inntrykk av at alt var i orden. Men så kom altså telefonen fra den alltid kjøpekåte Harry Redknapp.

Tottenham-manageren har god samvittighet for å ha snappet Gudjohnsen på oppløpssida.

TIL TOTTENHAM: Harry Redknapp fristet Eidur Gudjohnsen til White Hart Lane. Foto:  REUTERS/Eric Gaillard
TIL TOTTENHAM: Harry Redknapp fristet Eidur Gudjohnsen til White Hart Lane. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer

- Det var hans avgjørelse. Jeg ringte ham. Jeg la igjen en beskjed der jeg sa: «Eidur, hvis du er på vei til West Ham, ikke glem at Zola og Steve Clarke (assistentmanager med fortid i Chelsea) er venner av deg. Ikke ødelegg forholdet du har til dem», sier Redknapp til PA.

Det var åpenbart en sjanse 31-åringen var villig til å ta.

- Han (Eidur) tok kontakt og sa: «Det er mitt valg. Jeg vil til Tottenham», forklarer Redknapp.

VAR LAGKOMPISER: Nå er det ikke like hjertelig mellom Zola og Gudjohnsen. Foto: REUTERS/Jonathan Evans
VAR LAGKOMPISER: Nå er det ikke like hjertelig mellom Zola og Gudjohnsen. Foto: REUTERS/Jonathan Evans Vis mer

Nestemann på ønskelista er Portsmouths Younes Kaboul, som har en fortid i Tottenham. Redknapp føler uansett at han har fått en spiller som kan bekle en rekke ulike posisjoner, og ikke bare spissplassen.

- Han hadde en flott periode som midtbanespiller i Chelsea. Han gir deg flere valgmuligheter. Du spiller ikke for Barcelona og i Champions League om du ikke er en klassespiller, sier Redknapp.