Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zorros revansj

I snart et år har Christian Zorzi pønsket på hevn mot Norge. På stafetten ble han knust av Thomas Alsgaard. I dag er det Zorzi mot Norge igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du husker kanskje Tor-Arne Hetlands innersving i Lahti-VM, men kommer du på italieneren som ble offer for Norges sprintgull? Cristian Zorzi (29) er hans navn.

Søndag ble han ydmyket av Norge igjen. Da var det Thomas Alsgaard som knuste den sjokkblonde italieneren med tre tideler i stafettspurten.

- Thomas hadde mer krefter enn meg, sier Zorzi - eller Zorro som han blir kalt i Italia.

Ikke at han har noe i mot det. Foran Lahti-VM fikk han frisert inn Zorros merke - en stor Z - i bakhodet.

Han liker oppmerksomhet. Derfor er han en sjelden italiener med bleket blond lugg i Salt Lake.

Men først og fremst handler sprinten i dag om Zorzis hevn mot Norge. Han jublet over sølvet søndag, men likte nok svært dårlig å tape gullet til antatt treigere Alsgaard.

Når verdens raskeste skiløper skal kåres i dag slipper Zorzi ironisk nok å møte Alsgaard. Dermed tror mange på en ny duell mellom Hetland og Zorro.

VM-vinner og Norges gullhåp Hetland regner ikke bare Zorzi som sin tøffeste konkurrent. Hetland ble da også slått to ganger i spurten før jul, og utroper Moena-løperen til verdens raskeste sprinter.

Ikke rart, Zorzi har vært helt i verdenstoppen de tre siste årene. Han vant også Prøve-OL i de samme løypene i Soldier Hallow for et år siden.

Det har ikke alltid handlet om langrenn for Zorzi. Først da han var 13 år prøvde han på seg bortoverski. Før det var han alpinist.

Det er faktisk Mamma-Zorzis skyld at Italia har gullkandidat Zorzi på laget. Hun ba sønnen om å velge idrett, og da han vant sin en konkurranse på første forsøk ble det bare langrenn.

I morgen kan Zorzi takka mamma - eller banne høyt over Norge igjen.

Vinner Zorzi sender han nok en liten takk til det høye nord uansett. Italieneren går nemlig på norske ski.

(Dagbladet.no)

SLÅTT: I fjor var det Tor-Arne Hetland som slo Zorzi. Hvordan går det i dag? Foto: SCANPIX
SLÅTT IGJEN: Zorzi kom til kort mot Alsgaard på stafetten. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart