Zucca-assist på det avgjørende målet

- God start.

New York Rangers sikret seieren med to tidlige scoringer da de vant den første sluttspillkampen mot Pittsburgh Penguins 2-1 natt til fredag norsk tid.

Allerede 28 sekunder ut i kampen tok Rangers føringen i egen storstue. Blåtrøyene gikk rett i strupen på Penguins, og da gjestenes målvakt Marc-Andre Fleury ga en skummel retur etter skudd fra Rick Nash, var Derick Brassard frampå.

Fra kort hold sendte han pucken i nota til øredøvende jubel i Madison Square Garden.

Deretter tok det et knapt kvarter før vertene skulle score igjen. I overtallsspill var Mats Zuccarello tredje sist på Ryan McDonagh scoring. 25-åringen hamret ballen i mål fra blålinjen, og Rangers kunne gå i garderoben med en komfortabel 2-0-ledelse.

Redusering Seks minutter ut i annen periode noterte Penguins seg i målprotokollen for første og siste gang for kvelden. Blake Comeau scoret da svenske Henrik Lundqvist i Rangers-buret ble tvunget til å gi en retur.

- Vi fikk en god start resultatmessig med seier, og nå leder vi 1-0 i kamper, men vi må bygge videre på det her og vi må heve oss, sa Zuccarello til VG etter kampen.

Også forrige sesong møttes disse lagene i sluttspillet. Da måtte det sju kamper til for å kåre en vinner.

- Vi hadde sju tøffe kamper mot dem da, og fortsetter den trenden her. Det er de tidligste kampene som er tøffest, for nå er spillerne «freshe» og ekstra skjerpet, sier Zucca.

Nøytraliserte stjerneduo På forhånd var det knyttet stor spenning til om Rangers ville klare å stoppe Penguins' stjernespillere Sidney Crosby og Jevgenij Malkin. Duoen ble nøytralisert av et sterkt Rangers-forsvar som begrenset de to til totalt tre skudd.

- De kommer til å få litt ekstra oppmerksomhet. De er to av de beste spillerne i NHL. Stort sett synes jeg vi gjorde en ganske god jobb, og vi gjorde det bra med tanke på å begrense antall skudd fra dem, sa Rangers-trener Alain Vigneault.

- Både han (Crosby) og Malkin er veldig gode spillere, og så lenge vi ikke leder mer er det alltid farlig når de er på isen, sa Zuccarello til VG.

Åttedelsfinalen mot Pittsburgh Penguins, som spilles best av sju, er den første sluttspillkampen som Rangers må gjennom på sin vei mot Stanley Cup-trofeet.

Neste gang Zucca og co. går ut på isen er klokken 2 natt til søndag norsk tid. (©NTB)