TAP FOR ZUCCA:  Mats Zuccarello Aasen klarte ikke å sette straffen i straffeslagkonkurransen.  Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
TAP FOR ZUCCA: Mats Zuccarello Aasen klarte ikke å sette straffen i straffeslagkonkurransen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpixVis mer

Zucca bommet på straffeslag

Men nordmannen var ikke den eneste.

Mats Zuccarello Aasen og hans New York Rangers tapte 1-2 borte mot Pittsburgh Penguins etter straffeslag i ishockeyligaen NHL fredag.

Nordmannen hadde to skudd i kampen. Han bommet også i straffeslagkonkurransen, men det gjorde også de to andre Rangers-spillerne Rick Nash og Ryan Callahan.

Nyervervelsen Jussi Jokinen ble Penguins' store straffehelt. Han var alene om å sette en straffe i mål. Finnen var også mannen som sendte vertene i føringen etter 30 sekunder ut i annen periode. Jokinen kom til Pittsburgh Penguins tidligere i uken som erstatter for en skadd Sydney Crosby.

Nash ga Rangers det viktige utligningsmålet kvarteret senere. Flere mål ble det ikke i Pittsburgh, og kampen måtte til slutt avgjøres på straffeslag.

Zuccarello fikk 16.23 minutter på isen for New York Rangers. Trener John Tortorella valgte å ikke bruke Zuccarello i forlengningsperioden, selv om nordmannen utmerket seg offensivt i kampen. Etter kampen nektet den pressede treneren å forklare den avgjørelsen.

Zuccarello selv hadde ingenting å utsette på at han ble sittende på lagbenken. - Laget har så mange gode spillere. De som spilte gjorde en utmerket jobb, sa Zuccarello til Daily News.

Rangers' svenske målvakt Henrik Lundqvist spilte fredag sin 500. kamp i NHL.

New York Rangers strever med å sikre en plass i NHL-sluttspillet, men fikk i det minste med seg ett poeng. Rangers ligger på sjuendeplass i Eastern Conference. De åtte beste går videre fra grunnserien.

(NTB)