Zucca bytter hjelm etter hodeskaden

Mats Zuccarello tar ingen sjanser foran NHL-sesongen. Nordmannen har tatt i bruk en ny hjelm som skal gi ham bedre beskyttelse mot hodeskader.

BYTTER: Rangers-stjerne Mats Zuccarello har byttet hjelm etter den alvorlige hodeskaden forrige sesong. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BYTTER: Rangers-stjerne Mats Zuccarello har byttet hjelm etter den alvorlige hodeskaden forrige sesong. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I april ble Rangers-vingen truffet av en puck som gjorde at han måtte se resten av sluttspillet fra sidelinjen. Skaden var så alvorlig at Zuccarello hadde problemer med å snakke de første dagene, og trengte hjelp fra logoped for å få tilbake taleevnen.

Før fjorårssesongen valgte Zuccarello å beholde sin gamle hjelm i stedet for å bruke en nyere modell. Men da han kom tilbake til New York i sommer fikk han beskjed av lagledelsen om å ikke ta noen sjanser. Både den nye og den gamle hjelmen var produsert av Bauer.

- Det kommer nye hjelmer hele tiden. Noen bruker nye, og noen bruker gamle som passer bedre for hodet. Jeg brukte en litt eldre som passer bra for hodet. Det var en bra hjelm det og, men nå vil de at jeg skal bruke den nyeste som på en måte er den nyeste teknologien, sier Zuccarello til NTB.

Uvant Den nye hjelmen er merkbart større enn den gamle, og har allerede blitt lagt merke til i amerikanske medier.

- Den skal være litt tryggere. Så jeg får bruke den og så får vi se, sier Zuccarello.

28-åringen har brukt den nye hjelmen på samtlige treninger siden Rangers begynte sesongforberedelsene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.