Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zucca bytter hjelm etter hodeskaden

Mats Zuccarello tar ingen sjanser foran NHL-sesongen. Nordmannen har tatt i bruk en ny hjelm som skal gi ham bedre beskyttelse mot hodeskader.

BYTTER: Rangers-stjerne Mats Zuccarello har byttet hjelm etter den alvorlige hodeskaden forrige sesong. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BYTTER: Rangers-stjerne Mats Zuccarello har byttet hjelm etter den alvorlige hodeskaden forrige sesong. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april ble Rangers-vingen truffet av en puck som gjorde at han måtte se resten av sluttspillet fra sidelinjen. Skaden var så alvorlig at Zuccarello hadde problemer med å snakke de første dagene, og trengte hjelp fra logoped for å få tilbake taleevnen.

Før fjorårssesongen valgte Zuccarello å beholde sin gamle hjelm i stedet for å bruke en nyere modell. Men da han kom tilbake til New York i sommer fikk han beskjed av lagledelsen om å ikke ta noen sjanser. Både den nye og den gamle hjelmen var produsert av Bauer.

- Det kommer nye hjelmer hele tiden. Noen bruker nye, og noen bruker gamle som passer bedre for hodet. Jeg brukte en litt eldre som passer bra for hodet. Det var en bra hjelm det og, men nå vil de at jeg skal bruke den nyeste som på en måte er den nyeste teknologien, sier Zuccarello til NTB.

Uvant Den nye hjelmen er merkbart større enn den gamle, og har allerede blitt lagt merke til i amerikanske medier.

- Den skal være litt tryggere. Så jeg får bruke den og så får vi se, sier Zuccarello.

28-åringen har brukt den nye hjelmen på samtlige treninger siden Rangers begynte sesongforberedelsene

- Den sitter litt annerledes enn den gamle, men det venner man seg til, sier Zuccarello.

I rute Rangers hovedtrener Alain Vigneault uttalte forrige uke at han er fornøyd med hvordan Zuccarello har kommet seg tilbake etter skaden. Nordmannen ble utelatt fra troppen i de to første treningskampene fordi Vigneault vil at han skal få med seg noen flere treningsøkter først.

Det er ventet at Zuccarello får spille i en av treningskampene senere denne uken, og da er alt i rute for at han spiller første seriekamp borte mot Chicago Blackhawks. Det blir hans første siden det gikk galt mot Pittsburgh Penguins i april.

- Vi får se hvordan jeg reagerer utpå isen. Det er vanskelig å si i en matchsituasjon. Jeg håper ikke skaden skal spille noen stor rolle når jeg kommer ut på isen, sier Zuccarello.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!