POPULÆR: AJ McArdle i den offisielle NHL-butikken i New York viser fram butikkens mest populære vare, New York Rangers-drakt nummer 36. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
POPULÆR: AJ McArdle i den offisielle NHL-butikken i New York viser fram butikkens mest populære vare, New York Rangers-drakt nummer 36. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

«Zucca»-drakta selger mest av alle i New York

New yorkerne trykker Mats Zuccarello Aasen til sitt bryst.

NEW YORK (Dagbladet): Denne sesongen er blitt Zuccarellos (26) store gjennombrudd med New York Rangers i verdens beste ishockeliga. Nå kjemper laget i det nervepirrende sluttspillet mot Montréal Canadiens for å vinne Stanley Cup-trofeet - det gjeveste en ishockeyspiller kan vinne.

På sjette aveny på Manhattan har National Hockey League (NHL) sin store offisielle butikk som til og med inneholder et TV-studio. Hit kommer hockey-stjernene av og til for å møte fansen, og her kan fansen kjøpe klubbdrakter og supporterutstyr. Den første drakta som møter kundene, er Zuccarellos nummer 36.

- Dette er definitivt vår toppselger. Det er Zucca-feber her nå så dette er den siste vi har liggende klar. Vi må faktisk få trykket opp flere nå, sier butikkansatte AJ McArdle til Dagbladet og holder opp trøya.

Kommer innom Daglig leder, John Leguillow, forteller at Zuccarellos drakt sammen med draktene til de to andre Rangers-stjernene Rick Nash og Henrik Lundqvist er de soleklart mest populære.

- Zuccarello har mye støtte her i butikken og blant fansen. Han er blitt en virkelig publikumsfavoritt. Han kommer innom her selv av og til for å få trykket opp nye drakter og er alltid veldig hyggelig, sier Leguillow til Dagbladet.

Tidligere i vår ble Zuccarello hyllet av fansen i Rangers egen storstue, Madison Square Garden. De overrakte ham den prestisjefylte Steven McDonald-prisen. Prisen er oppkalt etter en politimann som ble alvorlig skadet da han ble skutt i tjeneste i 1986, og går til den spilleren fansen mener har gjort en ekstra innsats for laget.

- Hvorfor tror du han er blitt så populær?

- Det handler om hans måte å spille på. Han er hardtarbeidende og ikke redd for å tenke kreativt. Rangers har dessuten mye arbeiderklassefans, og Zuccarello med sin arbeidsmoral spiller på en måte de liker, forklarer Leguillow.

- Over all forventning Også hovedtreneren til Rangers, Alain Vigneault, beskriver «Zuke» som en av de viktigste spillerne på laget.

POP: På sjette aveny på Manhattan har National Hockey League (NHL) sin store offisielle butikk som til og med inneholder et TV-studio. Hit kommer hockey-stjernene av og til for å møte fansen, og her kan fansen kjøpe klubbdrakter og supporterutstyr. Den første drakta som møter kundene, er Zuccarellos nummer 36. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
POP: På sjette aveny på Manhattan har National Hockey League (NHL) sin store offisielle butikk som til og med inneholder et TV-studio. Hit kommer hockey-stjernene av og til for å møte fansen, og her kan fansen kjøpe klubbdrakter og supporterutstyr. Den første drakta som møter kundene, er Zuccarellos nummer 36. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

-«Zuke» er en intens og smart spiller. Han spiller med edge, og vi trenger det fra ham, har Vigneault tidligere uttalt til Dagbladet.

Da Dagbladet for noen uker siden snakket med Zuccarello takket han både supporterne, medspillerne og treneren for all støtten i gjennombruddssesongen.

- Å vinne poengligaen og få en publikumspris er ikke noe jeg hadde trodd før jeg underskrev denne kontrakten, men det har gått over all forventning, sa Zuccarello.

Nå troner han øverst på målpoengstatistikken til Rangers i sluttspillet sammen med Martin St. Louis.