MER ZUCCA-JUBEL? New York Rangers' Mats Zuccarello (36) jubler etter en Rangers-scoring av Derick Brassard mot Pittsburgh og målvakt Marc-Andre Fleury i den første sluttspillkampen. I natt møtes lagene for tredje gang, og de står med en seier hver for oppgjøret. Foto: Frank Franklin / AP / NTB Scanpix
MER ZUCCA-JUBEL? New York Rangers' Mats Zuccarello (36) jubler etter en Rangers-scoring av Derick Brassard mot Pittsburgh og målvakt Marc-Andre Fleury i den første sluttspillkampen. I natt møtes lagene for tredje gang, og de står med en seier hver for oppgjøret. Foto: Frank Franklin / AP / NTB ScanpixVis mer

- Zucca er like viktig som hvilken som helst annen spiller i de andre klubbene

Ekspertene tror Rangers slår tilbake i natt.

• PÅ TV:
Pittsburgh-NY Rangers, kl. 01.05, Viasat Hockey og Viaplay

(Dagbladet): Mats Zuccarello og New York Rangers tapte 3-4 mot Pittsburgh Penguins hjemme i Madison Square Garden natt til søndag, og lagene står dermed med en seier hver før nattens tredje åttendedelsfinale i Stanley Cup-sluttspillet.

I natt møtes lagene i Pittsburgh, etter at grunnseriemester Rangers hadde hjemmekamp i de to første oppgjørene. Med tap sist har Rangers mistet hjemmebanefordelen, slik at Pittsburgh, med superstjerna Sidney Crosby i spissen, vil slå ut Zuccarello og Rangers dersom de vinner sine tre hjemmekamper.

- Udramatisk Det tror derimot ikke norske NHL-eksperter at vil skje.

- Jeg vil si at det var relativt udramatisk at Rangers tapte hjemme sist. Rangers har vært like gode borte som hjemme denne sesongen, så jeg mener det ikke er noe tema engang. Rangers har fortsatt god kontroll på Pittsburgh, mener Bjøren Erevik, hockeyekspert på TV 2.

- Mye større bredde Han får støtte fra Anders Blegeberg, som kommenterer hockey på Eurosport.

- Pittsburgh har naturligvis superstjerner som (Sidney) Crosby, (Evgenij) Malkin og Marc-André (Fleury), men Rangers har en mye større bredde, og et mye mer komplett lag. Pittsburgh er avhengig av at Crosby og Malkin leverer på topp i alle kampene, og det vil nok merkes godt at de tyner dem maksimalt, mener Blegeberg.

Tre strake i fjor Begge minner også om at Rangers slo ut Pittsburgh i kvartfinalen i fjor, da de vant stre strake matcher etter å ha ligget under 1-3 i kamper.

En vanvittig snuoperasjon.

Zuccarello har hatt en assist i begge de to første kampene mot Pittsburgh i år, og Erevik mener at nordmannen i år framstår som en enda bedre hockeyspiller enn i den sterke fjorårssesongen.

- Zuccarello er vel så viktig for Rangers som hvilken som helst annen offensiv kreativ spiller for hvilket som helst annet lag. Han var ett poeng unna 50 poeng i grunnserien, og han har vært en bedre toveissspiller for Rangers i år, sier Erevik.

- Bedre overtalssspill Rangers gikk helt til Stanley Cup-finalen i fjor, men tapte der for LA Kings. Mange eksperter mener at New York Rangers er favoritter til å gå hele veien i år, men TV 2-eksperten mener New York-erne må heve seg på spesielt ett område om de skal gå hele veien.

- Rangers har ikke vært så gode i overtallsspillet i år. Der må de nok heve seg noen hakk om de skal gå helt til topps. Dessuten; dette er ishockey, marginenes idrett. Man må også ha litt flaks og flyt for å gå hele veien, sier Bjørn Erevik.

Keeperduell Utfallet av duellen mellom New York Rangers og Pittsburgh Penguins kan fort også bli avgjort på keeperduellen. Rangers' Henrik Lundqvist mot Pittsburghs Marc-André Fleury er en duell mellom to av sportens beste sisteskanser.

Blegeberg mener Rangers - så vidt - trekker det lengste strået.

- Det er to klassekeepere, men jeg rangerer Lundqvist et lite hakk over. Han har også sulten, etter å ha tapt finalen i fjor, mens Fleury har hatt noen drittkamper.